Le Blanc

Le Blanc is een mooie plaats in het departement Indre en is de belangrijkste plaats in het regionaal natuurpark Brenne.Le Blanc De plaats ligt ongeveer veertig kilometer ten westen van Argenton-sur-Creuse en ongeveer zestig kilometer ten zuidwesten van de grotere plaats Châteauroux.

Geschiedenis van Le Blanc

De plaats Le Blanc is ontstaan op een locatie waar het al vroeg in de geschiedenis mogelijk was om de rivier Creuse over te steken. Toen de Romeinen dit gebied veroverden legden zij hier dan ook een belangrijke handelsroute aan. Mede dankzij deze handelsroute ontstond hier een klein plaatsje. Door de eeuwen heen groeide dit plaatsje uit tot een van de belangrijkste plaatsen in deze streek. Tijdens de middeleeuwen werd er een brug gebouwd bij deze plaats, zodat de handelaren nog gemakkelijke de rivier Creuse over konden steken. In het jaar 1530 werd deze brug echter verwoest als gevolg van een overstroming. Pas in het begin van de negentiende eeuw werd de brug herbouwd. In de loop der jaren is deze brug over de rivier Creuse uitgegroeid tot het symbool van dit prachtige plaatsje.

Le Blanc vandaag de dag

Vandaag de dag staat Le Blanc bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Indre. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek of in het regionaal natuurpark Brenne is een bezoekje aan dit plaatsje dan ook absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit plaatsje kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Zo kunt u een wandeling door de mooie straatjes combineren met bezoekjes aan de mooie kerk Eglise Saint-Jean bezichtigen en het Ecomusée de la Brenne. Voor de natuurliefhebbers en wandelaars onder ons is Le Blanc een ideale uitvalsbasis om het regionaal natuurpark Brenne te verkennen!

Le Blanc bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats in het regionaal natuurpark Brenne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Eure-et-Loir ook interessant: