Loches

Loches is een prachtig plaatsje aan de rivier Indre, in het departement Indre-et-Loire. Het plaatsje staat bekend om zijn mooie historische centrum, dat door de eeuwen heen goed bewaard is gebleven. Ook staat het plaatsje bekend om zijn indrukwekkende kasteel, dat op een hoge rots gelegen is en boven het plaatsje uittorent.

Geschiedenis van Loches

Al vroeg in de geschiedenis was er sprake van een fort op de locatie van het plaatsje. Rondom dit fort ontstond al snel een klein plaatsje. Van de tiende tot aan de dertiende eeuw na Christus was Loches eigendom van de graven van Anjou. Zij lieten het fort aanzienlijk versterken. Tijdens de Honderdjarige Oorlog wisselde het plaatsje en zijn kasteel meerdere malen van eigenaar. Zo werd het plaatsje meerdere malen veroverd door zowel de Engelsen als de Fransen. Vanaf de dertiende eeuw was het kasteel een residentie van de koningen van Frankrijk. Zo groeide het plaatsje in de loop der eeuwen uit tot een van de belangrijkste plaatsjes in dit gedeelte van Frankrijk. Mede dankzij de aanwezigheid van een zwaar versterkte middeleeuwse verdedigingsmuur is het plaatsje er in geslaagd zijn historische karakter te behouden.

Loches vandaag de dag

Vandaag de dag staat Loches bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Indre-et-Loire. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement of elders in de regio Centre is een wandeling door dit plaatsje dan ook absoluut de moeite waard. In het historische centrum van Loches kunt u onder meer de zogenaamde Porte Royale bezichtigen. Dit is een versterkte stadspoort die deel uitmaakte van de middeleeuwse omwalling. Uw bezoek aan dit mooie plaatsje is niet compleet zonder ook het kasteel gezien te hebben. Vanuit dit kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje en zijn omgeving!
Loches

Loches bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje aan de rivier Indre zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre-et-Loire ook interessant: