Tours

Tours is een mooie stad in het departement Indre-et-Loire.Tours Deze stad ligt langs de rivier Loire en is de hoofdstad van het departement. Tours staat bekend om zijn rijke geschiedenis en zijn gezellige stadscentrum. Deze plaats is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een fijne vakantie in de regio Centre.

Geschiedenis van Tours

Al in de Gallo-Romeinse tijd was Tours een stad van betekenis. Destijds werd de stad Caesarodonum genoemd. De stad maakte onder Romeins bewind een voorspoedige tijd door. In de eerste eeuw na Christus werd er een amfitheater gebouwd. Dit theater werd in de derde eeuw na Christus samen met de stad platgebrand door barbaren. In de vierde eeuw groeide Tours uit tot een belangrijke handelsstad. Zo vergaarde men veel rijkdom dankzij de handel over de rivier Loire. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werd Tours beschouwd als de hoofdstad van het Franse koninkrijk. Later nam de Franse koning François I de stad deze titel af door Parijs tot hoofdstad van Frankrijk uit te roepen. Vanaf de vijftiende eeuw speelde de stad een belangrijke rol in de zijde-industrie. Hoewel de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog deels werd verwoest, is het historische centrum van Tours tot zijn oorspronkelijke staat hersteld.

Tours vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Indre-et-Loire, of elders in de regio Centre? Dan is een uitstapje naar deze mooie stad absoluut de moeite waard. De combinatie van de vele mooie straatjes, leuke winkels en gezellige restaurants zorgt er voor dat u hier gerust een weekend door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Uw bezoek aan deze mooie stad is niet compleet zonder de mooie kathedraal Saint-Gatien gezien te hebben. Deze indrukwekkende kathedraal vormt het middelpunt van de stad. Ook mooi is het Place Plumereau, waar u vele gezellige terrasjes kunt vinden en verschillende mooie vakwerkhuizen. Tot slot is ook een bezoekje aan het Musée des Beaux Arts de moeite waard. Hier kunt u een indrukwekkende collectie aan schilderijen bezichtigen!

Tours bezoeken?

Wilt u deze mooie stad in het departement Indre-et-Loire zelf bezoeken en ervaren waarom deze plaats een van de mooiste steden van de regio Centre is? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre-et-Loire ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk