Vendôme

Vendôme is een mooie plaats in het departement Loir-et-Cher in de regio Centre en behoort tot de grootste plaatsen in dit departement.Vendôme Alleen de plaatsen Blois en Romorantin-Lanthenay zijn groter. Deze plaats staat bekend om zijn gezellige historische centrum en zijn rijke verleden.

Geschiedenis van Vendôme

Het gebied rondom de hedendaagse plaats was al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn onder meer resten gevonden van een versterkte Gallische nederzetting op de locatie van de hedendaagse plaats. Tijdens de middeleeuwen werd hier een kasteel gebouwd. Rondom dit kasteel ontstond al snel een klein plaatsje. In het jaar 1030 na Christus werd er bij dit kasteel ook een abdij gebouwd. Dankzij de aanwezigheid van de abdijkerk La Trinité groeide het plaatsje al snel uit tot een van de belangrijkste plaatsen in dit gebied. Vendôme kreeg echter te maken met verschillende tegenslagen. Zo raakte de plaats zwaar beschadigd als gevolg van het geweld rondom de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Ook richtten verschillende gevechten tijdens de Godsdienstoorlogen grote schade aan. Ondanks deze tegenslagen heeft de plaats zijn historische karakter door de eeuwen heen weten te behouden.

Vendôme vandaag de dag

Vandaag de dag staat Vendôme bekend als een van de leukste plaatsen in het departement Loir-et-Cher. In het mooie centrum kunt u gerust enkele uren rondwandelen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Hier zijn talloze charmante straatjes, leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes te vinden. Wanneer u deze leuke plaats bezoekt, kan een uitstapje naar de mooie abdijkerk La Trinité niet ontbreken. Ook het kasteel is een bezoekje waard. Brengt u uw vakantie door in het departement Loir-et-Cher, of elders in de regio Centre? Dan is een uitstapje naar deze mooie plaats absoluut de moeite waard!

Vendôme bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats in het departement Loir-et-Cher zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Loir-et-Cher ook interessant: