Champagne-Ardenne

Champagne-Ardenne is een regio in het noorden van Frankrijk.Champagne-Ardenne De regio grenst aan de regio’s Picardie, Île-de-France, Bourgogne, Franche-Comté, Lorraine en aan buurland België. Deze regio staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden. In het noorden van deze regio zijn prachtige bossen en heuvels te vinden.Ten zuiden van de stad Reims liggen de wereldberoemde wijngaarden, waar u prachtige wandelingen en fietstochten kunt maken.

Geschiedenis van Champagne-Ardenne

Deze regio kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Oudheid. In de Romeinse tijd stond de hedendaagse plaats Reims bekend onder zijn Romeinse naam, Durocortorum. Bij deze plaats lag een kruispunt van handelsroutes. Daardoor groeide deze plaats uit tot een van de belangrijkste plaatsen in Gallië. Na de val van het Romeinse Rijk werd Clovis, koning van de Franken, gedoopt in de kathedraal van Reims. Hierdoor groeide Reims uit tot de stad waar vele Franse koningen gekroond werden. In de veertiende eeuw groeide de regio uit tot een van de meest welvarende regio’s van Frankrijk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vormde deze regio het toneel voor enkele grote veldslagen, zoals de slagen bij de rivier Marne en de gevechten bij Chemin des Dames. Ondanks de turbulente geschiedenis van deze regio staat dit gebied tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste regio’s in Frankrijk.

Champagne-Ardenne vandaag de dag

Vandaag de dag is de regio Champagne-Ardenne een geliefde vakantiebestemming. Zo kunt u in het departement Ardennes genieten van de prachtige natuur. Dit is ideale vakantiebestemming om even helemaal tot rust te komen. Ook is dit een fantastische streek voor wandelaars. Zo kunt u in- en rondom de mooie stad Reims gerust enkele dagen doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Zo is een bezoekje aan de mooie kathedraal van Reims absoluut de moeite waard. Uw vakantie in deze regio is niet volledig zonder bij een van de wijnboeren de heerlijke champagne en wijnen uit deze streek geproefd te hebben!

Departementen van Champagne-Ardenne

Deze regio bestaat uit de departementen Ardennes, Aube, Haute-Marne en Marne. Per departement zijn de leukste bezienswaardigheden en de mooiste plaatsen op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Champagne-Ardenne

In deze regio zijn vele mooie bezienswaardigheden en plaatsen te vinden. Per departement zijn deze op een rijtje gezet.

Vakantie in Champagne-Ardenne

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen en de leukste campings in deze veelzijdige vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.