Ardennes

Het departement Ardennes is een van de vier departementen van de regio Champagne-Ardenne. De overige drie departementen zijn Aube, Haute-Marne en Marne. Dit departement ontleent zijn naam aan de Ardennen, die gedeeltelijk in dit departement liggen. Het departement grenst aan de departementen Meuse, Marne, Aisne en aan buurland België. Deze streek staat bekend om zijn prachtige natuur. Dit departement is dan ook een geliefde vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Geschiedenis van Ardennes

Het departement Ardennes was een van de 83 departementen die in 1790 werden gevormd als gevolg van de Franse Revolutie. Het departement werd samengesteld uit delen van de voormalige Franse provincies, waaronder Champagne en Argonne. Op 2 september 1870 gaf Napoleon zich over in Sedan. Dit betekende het einde van het tweede Franse Keizerrijk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er zwaar gevochten in deze streek. Zo is er onder meer zwaar gevochten in het bos van Argonne. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vond bij de plaats Sedan de Duitse invasie van Frankrijk plaats. Ondanks de vernietigende gevolgen van beide Wereldoorlogen is deze streek nagenoeg volledig hersteld.

Ardennes vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Ardennes een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie. Dit heuvelachtige gebied staat bekend om zijn uitgestrekte bossen met kronkelende riviertjes. In dit departement kunt u dan ook helemaal tot rust komen. Voor de wandelaars en natuurliefhebbers onder ons zijn er talloze mooie wandelroutes uitgezet. In de leuke plaats Sedan kunt u het mooie Château van Sedan bezoeken. Ook kunt u het mooie vestingstadje Rocroi bezoeken. Dit prachtige vestingstadje is voorzien van indrukwekkende vestingwerken. Deze vestingwerken zijn aangelegd onder toeziend oog van de bekende Franse fortenbouwer Vauban. Er is in dit departement zoveel te zien en te beleven dat u hier gerust enkele weken vakantie door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!
Ardennes

Ardennes bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in deze mooie streek? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardennes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk