Aube

Het departement Aube is een van de vier departementen van de regio Champagne-Ardenne.Aube De overige drie departementen zijn Ardennes, Haute-Marne en Marne. Het departement is vernoemd naar de gelijknamige rivier die door dit departement stroomt. Aube is omgeven door de departementen Marne in het noorden, Haute-Marne in het oosten, Côte-d’Or in het zuidoosten, Yonne in het zuidwesten en Seine-et-Marne in het westen. Deze mooie streek staat bekend om zijn prachtige golvende landschap en de vele wijngaarden. Het departement Aube is dan ook een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie in de regio Champagne-Ardenne!

Geschiedenis van Aube

Deze streek kent een rijke geschiedenis. Zo zijn er in het departement sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al rond het jaar 400 voor Christus bewoond moet zijn geweest. Door de eeuwen heen heeft dit departement zich kunnen ontwikkelen tot een van de meest welvarende streken in dit gedeelte van Frankrijk. Dit kwam onder meer door de productie van wijnen en champagne. In het jaar 1790 werd het departement samen met 82 andere departementen gecreëerd als gevolg van de Franse Revolutie. Het departement werd samengesteld uit grondgebied dat tot de voormalige provincie Champagne behoorde.

Aube vandaag de dag

In dit mooie departement is veel te zien en te beleven. Zo zijn er in deze streek verschillende mooie meren te vinden, zoals het Lac d’Orient en het Lac Amance. In deze streek kunt u ook prima fietsen en wandelen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied is een uitstapje naar de mooie plaats Troyes absoluut de moeite waard. In het oude centrum van deze plaats kunt u gerust enkele uren doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Zo kunt u hier onder meer de mooie kathedraal van Troyes bezoeken.
Aube

Aube bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in deze mooie streek? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aube ook interessant: