Bezienswaardigheden in Champagne-Ardenne

In de regio Champagne-Ardenne is altijd wel wat te beleven, want bezienswaardigheden in Champagne-Ardenne zijn er in overvloed. Bezienswaardigheden in Champagne-ArdenneDeze veelzijdige regio bestaat uit de departementen Ardennes, Aube, Haute-Marne en Marne. Op deze pagina zijn de mooiste bezienswaardigheden in Champagne-Ardenne per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste bezienswaardigheden in Champagne-Ardenne vinden!

Bezienswaardigheden in Ardennes

Het departement Ardennes staat bekend om zijn prachtige natuur en is dan ook een ideale vakantiebestemming voor wandelaars, natuurliefhebbers en fietsers. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement is een bezoekje aan het kasteel van Sedan meer dan de moeite waard. Dit kasteel is een van de grootste burchten in heel Europa, met een oppervlakte van maar liefst 35.000 vierkante meter!

Bezienswaardigheden in Aube

Troyes is de grootste stad in het departement Aube. In deze mooie stad is genoeg te zien en te beleven. Zo kunt u bijvoorbeeld de prachtige kathedraal van Troyes bezoeken. Aan deze indrukwekkende kathedraal is maar liefst 400 jaar gebouwd. Andere leuke bezienswaardigheden zijn het kasteel van La Motte-Tilly, het forêt d’Orient en het Lac d’Orient. Het departement Aube is dan ook een meer dan geschikte vakantiebestemming!

Bezienswaardigheden in Haute-Marne

Ook in het departement Haute-Marne is genoeg te zien en te beleven. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement kunt u onder meer het indrukwekkende Mémorial Charles de Gaulle bezoeken. Andere mooie bezienswaardigheden in Haute-Marne zijn de abdij van Auberive, Lac de la Liez en Lac de la Mouche.

Bezienswaardigheden in Marne

Reims is de belangrijkste stad in het departement Marne. In deze stad is dan ook veel te zien. Zo kunt u bijvoorbeeld de prachtige kathedraal van Reims bezoeken. Andere mooie bezienswaardigheden zijn het paleis van Tau en het regionale natuurpark Montagne de Reims.

Zonnig Zuid-Frankrijk