Abdij van Clairvaux

De abdij van Clairvaux is een voormalige cisterciënzer abdij. Deze abdij ligt in het plaatsje Ville-sous-la-Ferté en staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden van het departement Aube.

Geschiedenis van de abdij van Clairvaux

De abdij van Clairvaux werd in het jaar 1115 gesticht door de heilige Bernardus van Clairvaux. Rond deze tijd maakte de cisterciënzerorde in Frankrijk een voortvarende periode door. Het duurde dan ook niet lang voordat er vanuit de abdij van Clairvaux verschillende nieuwe dochterabdijen werden gesticht, waaronder de abdij van Fontenay. Door de eeuwen heen groeide de abdij van Clairvaux uit tot een van de meest welvarende abdijen in dit gedeelte van Frankrijk. Als gevolg van de Franse Revolutie in het jaar 1792, besloot men om de abdij op te heffen. Het gebouw werd vervolgens enige tijd gebruikt als papier- en glasfabriek. Toen Napoleon I aan de macht kwam, liet hij de abdij ombouwen tot een gevangenis. Hierbij werd een groot deel van de oorspronkelijke abdij afgebroken.

Ondanks zijn turbulente geschiedenis staat de deze mooie abdij tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Aube!

De abdij van Clairvaux vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Aube? Of elders in de regio Champagne-Ardenne? Dan is een bezoekje aan deze indrukwekkende abdij absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan deze abdij kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u deelnemen aan een rondleiding, waarbij u alle mooie delen van de abdij te zien krijgt. Zo kunt u onder meer de hostellerie des dames bezichtigen, evenals het conversengebouw uit de twaalfde eeuw!

De abdij van Clairvaux bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende abdij in het plaatsje Ville-sous-la-Ferté in het departement Aube zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aube ook interessant: