Château de Montcornet

Château de Montcornet is een mooie kasteelruïne bij het plaatsje Montcornet in het departement Ardennes. Het kasteel is een historisch monument en erg interessant om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Ardennes, of elders in de regio Champagne-Ardenne.

Geschiedenis van Château de Montcornet

De geschiedenis van het kasteel van Montcornet begon in de elfde eeuw na Christus. In opdracht van de familie Montcornet werd er een kasteel gebouwd op de heuvel waar het gelijknamige plaatsje op ligt. Dit kasteel moest de lokale bevolking beschermen tegen struikrovers. Door de eeuwen heen is het kasteel meerdere malen van eigenaar gewisseld. Zo kwam het kasteel rond de veertiende eeuw in handen van de familie Mello. Vervolgens werd het kasteel in het jaar 1613 overgekocht door Charles Gonzaga, die destijds betrokken was bij de opkomst van de plaats Charleville. Nadat het kasteel nog enkele malen van eigenaar wisselde werd het kasteel rond het jaar 1760 ontmanteld. Het kasteel had zijn strategische waarde verloren. In het jaar 1926 werden de overblijfselen van het Château de Montcornet tot historisch monument uitgeroepen. Hierdoor zijn de overblijfselen van het kasteel tot op de dag van vandaag te bezoeken.

Château de Montcornet vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Ardennes, of elders in de regio Champagne-Ardenne? Dan is een bezoekje aan Château de Montcornet absoluut de moeite waard. Hoewel er enkel nog sprake is van een ruïne van het ooit zo imposante kasteel, geeft een bezoekje aan deze kasteelruïne een goed beeld van hoe groot het kasteel ooit moet zijn geweest. Voor een uitgebreid bezoek aan deze locatie kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Een bezoekje aan deze kasteelruïne is leuk en interessant voor het hele gezin!
Château de Montcornet

Château de Montcornet bezoeken?

Wilt u deze mooie kasteelruïne bij het plaatsje Montcornet in het departement Ardennes zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardennes ook interessant: