Fort Charlemont

Fort Charlemont is een indrukwekkend fort bij het plaatsje Givet, in het departement Ardennes. Het fort ligt op een heuvel langs de rivier Maas, niet ver van de grens met België. Dit fort kent een rijke geschiedenis en staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden van het departement Ardennes.

Geschiedenis van Fort Charlemont

Dit indrukwekkende fort werd in de zestiende eeuw gebouwd onder keizer Karel V. Het fort werd gebouwd met als doel om de Habsburgse Nederlanden te kunnen verdedigen tegen de soldaten van koning Hendrik II van Frankrijk. Op de locatie van het fort stond destijds al een onafgewerkt kasteel. Dit onafgewerkte kasteel werd door de architecten Donato de Boni en Jacques Dubrœucq gebruikt als fundament voor Fort Charlemont. Als gevolg van de Vrede van Nijmegen werd het fort in februari 1680 overgedragen aan Frankrijk. Onder toeziend oog van de bekende Franse fortenbouwer Vauban werd het fort aangepast aan de nieuwste inzichten rondom vestingbouw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, in 1914, werd het fort dermate zwaar beschadigd dat het niet meer operationeel was. Ondanks de turbulente geschiedenis staat dit indrukwekkende fort tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden van het departement Ardennes!

Fort Charlemont vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Ardennes? Of elders in de streek die bekend staat als de Franse Ardennen? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende fort absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u alles te weten komen over de indrukwekkende geschiedenis van dit fort. Vanuit het fort kunt u tijdens de mooie zomerdagen genieten van een prachtig uitzicht over de leuke plaats Givet en de omgeving!

Fort Charlemont bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende fort bij het plaatsje Givet in het departement Ardennes zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardennes ook interessant: