Fort de la Pompelle

Fort de la Pompelle is een indrukwekkend fort net buiten de stad Reims, in het departement Marne. Het fort staat ook wel bekend als Fort Herbillon en maakte deel uit van de laatste verdedigingslinie rondom Reims. Het fort kent een rijke geschiedenis en staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van Fort de la Pompelle

De geschiedenis van Fort de la Pompelle begon aan het einde van de negentiende eeuw. Als gevolg van de Frans-Duitse oorlog van 1870 besloot men om een verdedigingslinie van forten aan te leggen rondom de stad Reims. Het fort werd gebouwd tussen 1880 en 1883 en was een essentieel onderdeel van deze verdedigingslinie. In het jaar 1913 besloot men om het fort te ontwapenen. Niet veel later brak echter de Eerste Wereldoorlog uit. Tijdens de offensieven van september 1914 werd het fort korte tijd bezet door Duitse troepen. Hoewel het fort na de Eerste Slag bij de Marne werd heroverd door de Franse troepen, gaven de Duitsers niet op. Tot aan het einde van de Eerste Wereldoorlog werd het fort vele malen aangevallen en gebombardeerd. De Duitsers slaagden er echter niet in om het fort te veroveren.

Fort de la Pompelle vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Marne, of elders in de regio Champagne-Ardenne? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende fort meer dan de moeite waard. In het fort is sinds 1972 een museum gevestigd dat onder meer gewijd is aan de indrukwekkende geschiedenis van dit fort. Voor een uitgebreid bezoek aan dit fort kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek komt u alles te weten over het verleden van het fort. Rondom het fort zijn de sporen van de strijd nog goed zichtbaar. Een bezoekje aan dit fort is prima te combineren met een uitstapje naar de mooie stad Reims!

Fort de la Pompelle bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende fort in het departement Marne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Marne ook interessant: