Kasteel van Sedan

Het kasteel van Sedan torent hoog uit boven de plaats Sedan in het departement Ardennes.Kasteel van Sedan Dit kasteel staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in dit departement. Het kasteel is een van de grootste burchten van middeleeuwse oorsprong in heel Europa met een oppervlakte van maar liefst 35.000 vierkante meter.

Geschiedenis van het kasteel van Sedan

De geschiedenis van het kasteel begint rond het jaar 1424, toen men begon met de bouw van verdedigingswerken rond een kerk. Deze kerk lag op een 200 meter hoge heuvel: een strategisch belangrijke locatie met uitzicht over de omgeving. Deze verdedigingswerken werden al snel uitgebreid. Enkele jaren later was er dan ook al sprake van een heus kasteel. In de zestiende eeuw werd dit kasteel grondig uitgebreid en versterkt met kanonnen. Vauban liet het kasteel aan het einde van de zeventiende eeuw verder versterken, zodat het kasteel ook aanvallen met artillerie af kon slaan. Het kasteel groeide zo uit tot het meest prominente onderdeel van een reeks fortificaties rondom Sedan. Na de Franse nederlaag in de Frans-Duitse oorlog werden de meeste verdedigingswerken rondom Sedan ontmanteld. Alleen het kasteel van Sedan werd gespaard.

Het kasteel van Sedan vandaag de dag

Vandaag de dag staat het kasteel van Sedan bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Ardennes. Een bezoekje aan de leuke plaats Sedan is niet compleet zonder ook het kasteel bezocht te hebben. Voor een uitgebreid bezoek aan dit kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende mooie ruimtes verkennen en komt u middels informatieborden alles te weten over de geschiedenis van dit enorme kasteel. In een deel van dit kasteel is vandaag de dag een mooi hotel gevestigd. Hôtel Le Château Fort de Sedan is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Ardennes!
Kasteel van Sedan

Het kasteel van Sedan bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel bij de plaats Sedan zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardennes ook interessant: