Kathedraal van Reims

De kathedraal van Reims is een indrukwekkende kathedraal uit de dertiende eeuw na Christus.Kathedraal van Reims De kathedraal staat in de mooie stad Reims en staat bekend als een van de voornaamste gotische bouwwerken van Frankrijk. Dit imposante bouwwerk staat bekend als hét symbool van de stad Reims en staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Geschiedenis van de kathedraal van Reims

De kathedraal van Reims werd gebouwd in de plaats van een basiliek, die in het jaar 1211 na Christus door een brand werd verwoest. De kathedraal staat op de locatie waar in het jaar 496 Clovis I, koning der Franken, gedoopt zou zijn. De bouw van de kathedraal werd in de veertiende eeuw afgerond. Al snel groeide deze mooie kathedraal uit tot een van de mooiste voorbeelden van de gotische bouwkunst in Frankrijk. In de achttiende eeuw raakte de kathedraal zwaar beschadigd als gevolg van de Franse Revolutie. Ook tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de kathedraal beschadigd, door Duits artillerievuur. In de jaren 20 en dertig van de twintigste eeuw werd de kathedraal van Reims echter weer volledig gerestaureerd. Dankzij deze omvangrijke herstelwerkzaamheden staat deze mooie kathedraal tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste religieuze bouwwerken van Frankrijk.

De kathedraal van Reims vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan de stad Reims niet compleet zonder de kathedraal gezien te hebben. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie kathedraal kunt u gerust een uur of twee de tijd nemen. In de kathedraal zijn tal van mooie glas-in-loodramen uit de dertiende eeuw te bezichtigen. Volgens sommigen is deze kathedraal zelfs mooier dan de bekende Notre-Dame in Parijs. Een bezoekje aan dit indrukwekkende bouwwerk is ideaal om te combineren met een stadswandeling door Reims. Brengt u uw vakantie door in het departement Marne? Dan kan een bezoekje aan de kathedraal van Reims niet op uw lijstje ontbreken!

De kathedraal van Reims bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende kathedraal in het hartje van de mooie stad Reims zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Marne ook interessant: