Haute-Marne

Het departement Haute-Marne is een van de vier departementen van de regio Champagne-Ardenne. De overige drie departementen zijn Ardennes, Aube en Marne. Dit departement grenst aan de departementen Meuse, Vosges, Haute-Saône, Côte-d’Or, Aube en Marne. De belangrijkste plaatsen in dit departement zijn Saint-Dizier, Chaumont en Langres. Deze streek staat bekend om zijn prachtige landschappen en bossen en is dan ook een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers.

Geschiedenis van Haute-Marne

Het departement Haute-Marne was een van de 83 departementen die op 4 maart 1790 gecreëerd werden als gevolg van de Franse Revolutie. De geschiedenis van deze streek gaat echter veel verder terug. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al tijdens de Prehistorie bewoond moet zijn geweest. Ook zijn er vele megalieten gevonden, wat eveneens een bewijs vormt voor het feit dat deze streek al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Vanaf de elfde eeuw maakt dit gebied deel uit van de Champagnestreek, dat in de dertiende eeuw in Franse handen kwam. In de negentiende eeuw was dit departement een van de belangrijkste economische gebieden van Frankrijk. Dit kwam met name door de winning van ijzer in dit gebied.

Haute-Marne vandaag de dag

In het departement Haute-Marne is veel te zien en te beleven. Zo is een uitstapje naar de mooie plaats Langres absoluut de moeite waard. Het mooie historische centrum van deze plaats staat bekend om zijn vele mooie straatjes en leuke restaurantjes en winkels. Ook zijn er in deze streek verschillende mooie kastelen te vinden, zoals het Château de Cirey-sur-Blaise en het kasteel van Dinteville, Reynel en Gudmont. Uw bezoek aan deze mooie streek is niet compleet zonder de heerlijke lokale kazen, truffels, wijnen en champagne geproefd te hebben!
Haute-Marne

Haute-Marne bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in deze mooie streek? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Marne ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk