Marne

Het departement Marne is een van de vier departementen van de regio Champagne-Ardenne. De overige drie departementen zijn: Ardennes, Aube en Haute-Marne. Het departement is vernoemd naar de gelijknamige rivier, die door deze streek stroomt. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn: Reims, Châlons-en-Champagne en Épernay. Het departement grenst aan de departementen Ardennes, Meuse, Haute-Marne, Aube, Seine-et-Marne en Aisne. Dit departement staat bekend om de uitgestrekte wijngaarden en de vele mooie stadjes en dorpjes.

Geschiedenis van Marne

Dit departement is ontstaan tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart 1790. Dit departement kent een zeer rijke geschiedenis. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al tijdens de Prehistorie bewoond moet zijn geweest. De gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog hebben diepe sporen nagelaten. Zo is een aanzienlijk gedeelte van dit departement na de oorlog tot “Zone Rouge”: gebied dat zo zwaar beschadigd en aangetast is dat het onleefbaar is verklaard. Veel van deze gebieden zijn bebost en volledig afgesloten vanwege het gevaar van niet-geruimde mijnen en granaten.

Marne vandaag de dag

Dit mooie departement is een veelzijdige vakantiebestemming. Er is veel te zien en te beleven in dit gebied. Zo kunt u onder meer de mooie stad Reims bezoeken. Een uitstapje naar de mooie kathedraal van Reims is absoluut de moeite waard. Voor de natuurliefhebbers onder ons is een uitstapje naar het prachtige Parc Naturel Régional de la Montagne de Reims absoluut de moeite waard. Dit mooie natuurgebied ligt tussen de staden Reims en Épernay en hier kunt u naar hartenlust wandelen. De mooie plaats Épernay staat bekend als de hoofdstad van de Champagne en is eveneens een bezoekje waard. Bent u een liefhebber van pittoreske plaatsjes? Dan is een wandeling door het mooie plaatsje Châlons-en-Champagne een leuke dagbesteding. In deze streek is zoveel te zien en te beleven dat u hier gerust enkele weken vakantie door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!

Marne bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in deze mooie streek? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Marne ook interessant: