Steden en dorpen in Champagne-Ardenne

De regio Champagne-Ardenne is een zeer geliefde vakantiebestemming in het noorden van Frankrijk.Steden en dorpen in Champagne-Ardenne Deze regio grenst aan buurland België en is dan ook prima bereikbaar voor een kortere vakantie, zoals bijvoorbeeld een lang weekend. Champagne-Ardenne staat bekend om zijn prachtige landschappen. Er zijn ook veel mooie steden en dorpen in Champagne-Ardenne te vinden. De meest bekende plaatsen in deze regio zijn Troyes en Reims. De regio Champagne-Ardenne bestaat uit de departementen Ardennes, Aube, Haute-Marne en Marne. Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Champagne-Ardenne per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste steden en dorpen in Champagne-Ardenne vinden!

Steden en dorpen in Ardennes

In het departement Ardennes zijn tal van leuke steden en dorpen te vinden. Zo is de plaats Sedan absoluut de moeite waard om te bezoeken. Uw bezoekje aan deze mooie plaats is niet compleet zonder dat u het indrukwekkende kasteel van Sedan gezien heeft. Dit mooie kasteel is een van de grootste burchten van middeleeuwse oorsprong in heel Europa!

Steden en dorpen in Aube

Ook in het departement Aube zijn verschillende leuke steden en dorpen te vinden. Zo kunt u gerust een weekend doorbrengen in de mooie stad Troyes zonder dat u zich hoeft te vervelen. In het historische centrum van Troyes zijn talloze leuke winkels en restaurantjes te vinden. Bovendien is deze plaats een meer dan geschikte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Aube!

Steden en dorpen in Haute-Marne

Brengt u uw vakantie door in het departement Haute-Marne? Dan is een bezoekje aan de mooie plaats Langres absoluut de moeite waard. De binnenstad van Langres is versterkt door een indrukwekkende verdedigingsmuur die u tot op de dag van vandaag kunt beklimmen. Mede dankzij deze verdedigingsmuur heeft Langres de tand des tijds goed weten te doorstaan en staat de plaats tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsen in het departement Haute-Marne!

Steden en dorpen in Marne

Ook in het departement Marne zijn vele mooie plaatsen te vinden. Reims en Épernay zijn de bekendste plaatsen in dit gebied, dat bekend staat om zijn uitgestrekte wijnvelden. In zowel Épernay als Reims kunt u gerust enkele dagen doorbrengen. Zo kunt u in Reims onder meer de indrukwekkende kathedraal van Reims bezichtigen!