Épernay

De stad Épernay ligt in het hart van de Champagne streek, in het departement Marne. Na Reims en Chalons-en-Champagne is Épernay de grootste stad van dit departement. Mede dankzij zijn ligging wordt deze plaats ook wel de hoofdstad van de champagne genoemd. Deze mooie plaats staat bekend om zijn mooie historische centrum met prachtige champagnehuizen.

Geschiedenis van Épernay

Over de stichting van de plaats Épernay is weinig bekend. Wel weet men dat aanwezigheid van deze plaats voor het eerst benoemd werd in een historisch document uit de vijfde eeuw. Tot aan de tiende eeuw na Christus was de plaats eigendom van de aartsbisschop van Reims. Later kwam de plaats in het bezit van de graven van Champagne. Als gevolg van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland raakte de plaats zwaar beschadigd. Na de oorlog werd de plaats echter volledig hersteld. Ook besloot men om de stad te voorzien van omvangrijke verdedigingswerken.

In 1730 richtten de gebroeders Chanoine het eerste champagnehuis in Épernay op. Hierna brak er een voorspoedige periode aan waarin de stad tot aan de negentiende eeuw veel rijkdom vergaarde dankzij de handel in champagne. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen van deze periode goed zichtbaar in de vorm van de vele prachtige champagnehuizen.

Épernay vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Marne, of elders in de regio Champagne-Ardenne? Dan is een bezoekje aan deze leuke stad absoluut de moeite waard. In het mooie historische centrum van deze leuke stad kunt u gerust een middagje doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Zo kunt u genieten van de vele leuke winkeltjes en gezellige restaurants. Uiteraard is uw bezoekje aan deze leuke stad niet compleet zonder de prachtige champagnehuizen gezien te hebben. Een bezoekje aan een of meerdere champagnehuizen is een hele leuke ervaring!
Épernay

Épernay bezoeken?

Wilt u deze mooie stad in het departement Marne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Marne ook interessant: