Langres

Langres is een leuke plaats in het oosten van Frankrijk en ligt ongeveer honderd kilometer ten noorden van Dijon.Langres De plaats ligt in het departement Haute-Marne en staat bekend als een van de mooiste plaatsen in deze streek.

Geschiedenis van Langres

Uit verschillende vondsten is gebleken dat de locatie van de plaats Langres al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Lang was deze plaats de hoofdstad van de Keltische stam die bekend stond als de Lingones. Tijdens de middeleeuwen werd de versterkte binnenstad omringd door een indrukwekkende verdedigingsmuur met onder meer twaalf torens en meerdere poorten. Langres maakte tijdens de middeleeuwen een voorspoedige periode door en verkreeg het recht om munten te slaan. Als gevolg van de turbulente veertiende- en vijftiende eeuw werden de verdedigingswerken van Langres verder versterkt. Mede dankzij de omvangrijke verdedigingswerken heeft deze mooie plaats de tand des tijds goed weten te doorstaan. Het is dan ook niet voor niets dat deze plaats tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste plaatsen in het departement Haute-Marne!

Langres vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag deze leuke plaats bezoekt, zal u opvallen dat de historische binnenstad zijn oorspronkelijke karakter door de eeuwen heen behouden heeft. De vele mooie oude straatjes en gebouwen maken een wandeling door deze plaats meer dan de moeite waard. Tot op de dag van vandaag is de oude binnenstad omringd door de vestingwallen. Deze vestingwallen hebben een totale lengte van ongeveer vier kilometer. Wanneer u door deze mooie plaats heen wandelt is een bezoekje aan de mooie middeleeuwse kathedraal Saint-Mammès de moeite waard. Deze kathedraal ligt aan het centrale plein en is bijzonder bouwwerk waarvan de oudste delen uit de twaalfde eeuw stammen.
Langres

Langres bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats in het departement Haute-Marne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Marne ook interessant: