Reims

Reims is een mooie stad in het departement Marne. De stad ligt halverwege Parijs en Luxemburg en staat bekend om zijn rijke geschiedenis. Ook staat de stad bekend om zijn prachtige kathedraal en de champagne die er vandaan komt.

Geschiedenis van Reims

Toen de Romeinen Gallië veroverden werd de streek rondom de hedendaagse stad bewoond door een Gallische stam die bekend stond als de Remi. Nadat de Romeinen dit gebied veroverd hadden stichtten zij de plaats Durocortorum. Deze stad groeide al snel uit tot een van de belangrijkste plaatsen in heel Gallië. In de vijfde eeuw werd deze belangrijke stad achtereenvolgens geplunderd door de Vandalen en de Hunnen. De stad werd snel hersteld onder toeziend oog van de bisschop Remigius. Aan het einde van de vijfde eeuw werd Clovis, koning der Franken, gedoopt in deze stad. In de dertiende eeuw begon men met de bouw van de kathedraal van Reims. Deze Notre-Dame zou in de loop der eeuwen uitgroeien tot het belangrijkste symbool van de stad. Tot op de dag van vandaag staat deze kathedraal bekend als een van de mooiste gotische kathedralen van Frankrijk.

Reims vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Marne, of elders in de regio Champagne-Ardenne? Dan is een bezoekje aan Reims absoluut de moeite waard. In het historische centrum van deze mooie stad kunt u gerust enkele uren doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. In de talloze mooie staatjes zijn vele leuke winkels en restaurants te vinden. Uw bezoek aan Reims is niet compleet zonder de indrukwekkende kathedraal gezien te hebben. De kathedraal van Reims ligt midden in het historische centrum en staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tot slot is ook een bezoekje aan het Paleis van Tau absoluut de moeite waard.

Reims bezoeken?

Wilt u deze mooie stad zelf bezoeken en genieten van de talloze mooie straatjes in het centrum? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Marne ook interessant: