Rocroi

Rocroi is een mooi plaatsje in het departement Ardennes.Rocroi Het plaatsje is een voormalige vestingstad waarvan de stadswallen tot op de dag van vandaag nog grotendeels aanwezig zijn. Het plaatsje ligt dicht bij de grens met buurland België en staat bekend als een van de mooiste plaatsjes van het departement Ardennes.

Geschiedenis van Rocroi

Het plaatsje Rocroi kent een rijke geschiedenis. Zo besloot de Franse koning in 1555 dat dit dorpje ideaal gelegen was om Frankrijk te verdedigen vanuit de Champagnestreek. Dit had er mee te maken dat het plaatsje op een hoogvlakte lag, die werd omgeven door moerassen. In opdracht van de Franse koning Hendrik II bouwde men de eerste verdedigingswallen om het plaatsje heen. Later voegde men hier nog een extra verdedigingswal aan toe. In het jaar 1675 bracht men, onder toeziend oog van Vauban, verdere verbeteringen aan aan de vesting. Op 19 mei 1643 bewees het versterkte plaatsje zijn waarde. Zo slaagden de Fransen er tijdens de Slag bij Rocroi in om de oprukkende Spanjaarden te verslaan. Vanaf het einde van de negentiende eeuw verloor het plaatsje langzaamaan zijn strategische waarde. Hierdoor raakten de vestingwerken in verval.
Desondanks is het grootste gedeelte van de vestingwerken tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.

Rocroi vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit mooie plaatsje bekend als een van de leukste plaatsjes in het departement Ardennes. Een bezoekje aan dit mooie plaatsje is dan ook absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied. Ondanks het feit dat het plaatsje niet heel erg groot is, kunt u voor een uitgebreid bezoek toch gerust een middagje de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u onder meer de indrukwekkende vestingwallen bezichtigen!

Rocroi bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende plaatsje in het departement Ardennes zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardennes ook interessant: