Troyes

Troyes is de belangrijkste plaats van het departement Aube, dat deel uit maakt van de regio Champagne-Ardenne. Deze mooie plaats ligt aan de rivier Seine en kent een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van Troyes

De omgeving van de hedendaagse plaats werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo weet men dat de Tricasses, een Gallische stam, zich hier omstreeks het jaar 22 voor Christus vestigde. Nadat de Romeinen deze streek veroverden legden zij hier een belangrijke handelsroute aan, die deel uit maakte van de zogenaamde Via Agrippa. Aan deze weg stichtte men de stad Troyes, onder de naam Augustobona Tricassium. Volgens een oude legende werd de stad aan het begin van de middeleeuwen voor rampspoed behoed, doordat Atilla de Hun bij de stadspoorten werd tegengehouden. Aan het einde van de negende eeuw plunderden de Noormannen de stad echter alsnog. Vervolgens werd de stad echter al snel weer opgebouwd en groeide de stad uit tot een van de belangrijkste plaatsen in deze streek. Hierdoor heeft de plaats door de eeuwen zijn historische karakter weten te behouden.

Troyes vandaag de dag

Vandaag de dag is Troyes een leuke plaats om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aube, of elders in de regio Champagne-Ardenne. Deze mooie stad staat bekend om zijn middeleeuwse stadscentrum. Hier kunt u uren rondwandelen door de mooie straatjes en vele mooie oude gebouwen bezichtigen. Er zijn talloze leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden. U kunt gerust een weekendje doorbrengen in deze mooie stad zonder dat u zich hoeft te vervelen. Troyes is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de regio Champagne-Ardenne!

Troyes bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats in het departement Aube zelf bezoeken en het mooie middeleeuwse stadscentrum verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aube ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk