Bezienswaardigheden op Corsica

Bezienswaardigheden op Corsica zijn er in overvloed.Bezienswaardigheden op Corsica Dit prachtige eiland in de Middellandse Zee beschikt over een rijk verleden. Het eiland Corsica is ongeveer 8700 vierkante kilometer groot, waarmee het na Sicilië, Sardinië en Cyprus het grootste eiland in de Middellandse Zee is. Hoewel Corsica ongeveer 180 kilometer ten zuiden ligt van het Franse vasteland, heeft Corsica toch veel overeenkomsten met het zuiden van Frankrijk. Niet alleen kunt u op dit eiland genieten van een heerlijk klimaat, evenals in de rest van het zuiden van Frankrijk: ook speelt het toerisme een belangrijke rol. Zo zijn er verschillende bezienswaardigheden op Corsica die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zoals bijvoorbeeld het natuurreservaat Scandola en de wereldberoemde Calanches de Piana. Andere leuke bezienswaardigheden zijn de Genuese torens, die langs de gehele kustlijn van het eiland zijn te vinden, de citadel van Bonifacio en de historische locaties Cucuruzzu en Filitosa. Met andere woorden: op Corsica is genoeg te zien en te beleven.

Bezienswaardigheden op Corsica op een rijtje

Op deze pagina hebben wij de leukste bezienswaardigheden op Corsica voor u op een rijtje gezet. Van prachtige natuurgebieden tot aan indrukwekkende historische locaties, wanneer u uw vakantie doorbrengt op dit prachtige eiland is er altijd wel wat te zien of te doen, waardoor u zich geen moment hoeft te vervelen.

Bezienswaardigheden Corse-du-Sud

Bent u een liefhebber van mooie landschappen? Dan is het departement Corse-du-Sud een ideale vakantiebestemming! Zo kunt u onder meer de prachtige Calanches de Piana bezoeken, of wandelen door Gorges de Spelunca. Ook het natuurgebied Scandola is de moeite waard om te bezoeken!

Bezienswaardigheden Haute-Corse

Ook in het departement Haute-Corse is genoeg te zien en te beleven. Dit departement beslaat het noordelijke gedeelte van het eiland Corsica. Uitstapjes naar indrukwekkende bouwwerken als de Citadel van Calvi of de Citadel van Corte zijn interessant en leuk voor het hele gezin. Ook is een bezoekje aan Gorges de la Restonica aan te raden. Deze mooie kloof staat bekend om zijn adembenemend mooie landschap!

Zonnig Zuid-Frankrijk