Bezienswaardigheden Corse-du-Sud

Het departement Corse-du-Sud is een van de twee departementen op het eiland Corsica. Dit departement beslaat het zuidelijke gedeelte van het eiland. Het andere departement, Haute-Corse, beslaat het noordelijke gedeelte van Corsica. Bezienswaardigheden in Corse-du-Sud zijn er in overvloed, wat dit gebied een prima vakantiebestemming maakt. Zo is een bezoekje aan het prachtige natuurreservaat Scandola absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt op Corsica. Ook de Calanches de Piana moet u echt eens gezien hebben. Vanuit de indrukwekkende citadel van Bonifacio kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Deze citadel staat bekend als de oudste citadel op Corsica. Ook zijn er in Corse-du-Sud twee zeer interessante archeologische vindplaatsen om te bezoeken. Zo is Cucuruzzu een indrukwekkende prehistorische nederzetting. Ook Filitosa, volgens onderzoekers een van de meest belangrijke archeologische vindplaatsen op het eiland Corsica, is uw bezoek meer dan waard.

De bezienswaardigheden in Corse-du-Sud op een rij

Op deze pagina hebben wij voor u de leukste bezienswaardigheden in Corse-du-Sud voor u inzichtelijk gemaakt. Zo kunt u eenvoudig uw vakantie in deze prachtige streek plannen aan de hand van de vele leuke bezienswaardigheden. Elk van deze bezienswaardigheden is overigens prima bereikbaar vanuit plaatsen als Ajaccio, Bonifacio, Piana en Porto-Vecchio. Bovendien is elk van deze plaatsen zelf ook erg leuk om te bezoeken!

Bezienswaardigheden Corse-du-Sud

Deze bezienswaardigheden in Corse-du-Sud bezoeken?

Wilt u een of meerdere bezienswaardigheden in het zuidelijke gedeelte van Corsica bezoeken? Om het u gemakkelijk te maken hebben wij voor u de beste vakantiehuizen, campings en hotels voor u op een rijtje gezet. Van prachtige vrijstaande vakantievilla’s in de natuur tot aan ruime vakantiehuizen aan zee of met een eigen zwembad. Op Corsica zijn bovendien vele campings te vinden voor het hele gezin! Zo kunt u elk van de genoemde bezienswaardigheden prima bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres op Corsica!