Bezienswaardigheden in Haute-Corse

Het departement Haute-Corse staat bekend om haar vele mooie bezienswaardigheden. Bezienswaardigheden in Haute-Corse zijn er dan ook in overvloed. Haute-Corse is een van de twee departementen op Corsica en beslaat het noordelijke deel van het eiland. Het departement Corse-du-Sud beslaat het zuidelijke deel van Corsica. Het departement Haute-Corse staat bekend om haar prachtige natuur. Zo is het binnenland een ideale vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. In het binnenland van Haute-Corse vindt u onder meer de citadel van Corte. Deze prachtige citadel torent hoog uit boven het gelijknamige plaatsje en staat bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in dit gebied. Langs de kust vindt u vele torens. Deze Genuese torens zijn van oorsprong gebouwd door de Genuezen en zijn uitgegroeid tot het symbool van het eiland. Velen zijn het er over eens dat de prachtige Romaanse kerk San Michele de Murato tot de allermooiste bezienswaardigheden op Corsica behoort. Deze kerk staat bekend door haar opvallende Pisaans-Romaanse bouwstijl en is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren!

De bezienswaardigheden in Haute-Corse op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Haute-Corse voor u op een rij gezet. Elk van de genoemde bezienswaardigheden is prima bereikbaar vanuit leuke plaatsen als Bastia, Calvi, Corte of Saint-Florent. Elk van deze plaatsen is prima geschikt als uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie op Corsica.

Bezienswaardigheden Haute-Corse

Deze bezienswaardigheden in Haute-Corse bezoeken?

Wilt u een of meerdere van bezienswaardigheden in het departement Haute-Corse bezoeken? Om het u makkelijk te maken hebben wij voor u de beste vakantiehuizen, campings en hotels op een rijtje gezet. Van prachtige huizen bij de grotere plaatsen in Haute-Corse tot aan de mooiste campings midden in de natuur of aan het strand. Zo kunt u elk van de bezienswaardigheden in Haute-Corse eenvoudig zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres!