Cap Corse

Cap Corse is een schiereiland dat in het uiterste noorden van het departement Haute-Corse ligt. Dit schiereiland is ongeveer veertig kilometer lang en staat bekend om haar prachtige natuur en de vele leuke plaatsjes. De grootste plaats op dit schiereiland is de stad Bastia, dat in het zuidoosten van het schiereiland gelegen is.

Geschiedenis van Cap Corse

De geschiedenis van dit schiereiland gaat terug tot aan de prehistorie. Zo zijn er beenderen gevonden die bewijzen dat dit gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Door de eeuwen heen zijn er op Cap Corse vele kustplaatsjes ontstaan. De kustlijn van het schiereiland werd ten tijde van de opkomst van het Romeinse Rijk echter veelvuldig geteisterd door plunderende piraten. Als gevolg van de vele invallen vluchtten de inwoners van de kustplaatsjes naar het binnenland van Cap Corse, waar zij nieuwe plaatsjes stichtten. Later in de geschiedenis, ten tijde van de Genuese overheersing van Corsica, werden er vele verdedigingstorens langs de kust gebouwd. Deze Genuese torens moesten de inwoners van de kustplaatsjes beschermen tegen de piraten. Veel van deze torens hebben de tand des tijds doorstaan, waardoor het schiereiland tot op de dag van vandaag bekend staat om haar Genuese torens.

Cap Corse vandaag de dag

Vandaag de dag staat Cap Corse bekend als een van de mooiste gebieden op Corsica. De combinatie van haar prachtige bossen, dorpjes, kustplaatsjes, torens en mooie baaien maakt van dit gebied een geliefde vakantiebestemming. Dit veelzijdige gebied heeft voor ieder wat wils. Voor de wandelaars en natuurliefhebbers onder ons zijn er talloze prachtige wandelroutes te vinden. Zo is bijvoorbeeld een wandeling over het Sentier des Douaniers meer dan de moeite waard. Deze wandelroute gaat onder meer langs enkele prachtige Genuese torens. De cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de vele prachtige plaatsjes, waaronder Nonza en natuurlijk de grote stad Bastia. Tot slot is een ritje over de D80 absoluut aan te raden. Deze route loopt langs de kustlijn van het schiereiland, wat prachtige uitzichten oplevert. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haute-Corse is Cap Corse een gebied dat u absoluut eens gezien moet hebben!
Cap Corse

Cap Corse bezoeken?

Wilt u dit prachtige schiereiland zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: