Castagniccia

Castagniccia is een gebied in het binnenland van Corsica, iets ten oosten van de plaats Corte. Dit prachtige gebied staat bekend om haar vele kastanjebomen, prachtige dorpjes en is een van de oudste gebieden op Corsica.

Geschiedenis van Castagniccia

De naam van dit schitterende gebied dateert uit de zeventiende eeuw. Vanaf de veertiende eeuw nam het aantal kastanjebomen in rap tempo toe. Dit had te maken met de Genuezen, die de lokale bevolking stimuleerden om ieder jaar minstens vier vruchtbomen te planten. Dit werd zelfs verplicht door een wet uit het jaar 1584. De grote aanwas van kastanjebomen bracht veel welvaart met zich mee en na verloop van tijd groeide Castagniccia uit tot een van de meest welvarende gebieden op Corsica. In de achttiende eeuw werd nagenoeg de helft van alle artisanale producten in Corsica geproduceerd in het gebied. In de twintigste eeuw trokken vele inwoners van deze streek echter naar de grotere steden op Corsica, waardoor deze streek vandaag de dag nagenoeg helemaal ontvolkt is.

Castagniccia vandaag de dag

Vandaag de dag is Castagniccia een van de mooiste gebieden op Corsica. In de verschillende kleine, karakteristieke dorpjes in dit gebied lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Dit bergachtige, bosrijke gebied is bijzonder geschikt voor wandelaars. Zo zijn er in dit gebied verschillende wandelroutes uitgezet. De vele mooie dorpjes in dit gebied, waaronder Piedicroce en La Porta zijn erg leuk om te verkennen. Voor een uitgebreid bezoek aan dit gebied kunt u dan ook gerust enkele dagen de tijd nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt op het eiland Corsica is een bezoekje aan deze mooie streek met haar prachtige natuur en vele mooie dorpjes absoluut de moeite waard!
Castagniccia

Castagniccia bezoeken?

Wilt u dit mooie gebied zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: