Citadel van Calvi

De citadel van Calvi dateert uit de vijftiende eeuw na Christus en torent hoog uit boven de plaats Calvi. Deze citadel is gelegen op een hoge rots en kijkt uit over de haven en de boulevard van de stad. Deze indrukwekkende citadel staat bekend als een van de meest geliefde bezienswaardigheden van het departement Haute-Corse.

Geschiedenis van de citadel van Calvi

Hoewel uit verschillende archeologische vondsten rondom de baai van Calvi blijkt dat dit gebied al zo’n 2500 jaar voor Christus bewoond moet zijn geweest, begint de geschiedenis van de citadel van Calvi pas in de dertiende eeuw. Nadat de kustlijn rondom de plaats Calvi door de eeuwen heen veelvuldig te maken had met invallen van barbaren en piraten, werden er in de dertiende eeuw de eerste verdedigingswerken gebouwd. Vanaf de hoge rots waar deze verdedigingswerken op werden gebouwd, kon men de plaats Calvi en haar omgeving goed in de gaten houden. Al relatief snel na de voltooiing van deze verdedigingswerken werd Calvi belegerd door de soldaten van Alfonso V van Aragon. Na een lange belegering werd Calvi in het jaar 1420 veroverd. Nadat de inwoners van Calvi een jaar later in opstand kwamen en de Aragonezen verdreven, besloot men om de citadel verder uit te breiden. Mede dankzij de aanwezigheid van haar citadel staat Calvi tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsen op Corsica.

De citadel van Calvi vandaag de dag

Ondanks haar gewelddadige verleden staat de citadel van Calvi tot op de dag van vandaag bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op Corsica. Deze mooie citadel is erg leuk om te verkennen. Wanneer u besluit deze citadel te bezoeken, kunt u er voor kiezen om bij het toeristenbureau in Calvi een audiotour af te nemen. Aan de hand van deze audiotour komt u alles te weten over de geschiedenis van deze mooie citadel. Voor een uitgebreid bezoek aan de citadel kunt u gerust een middag de tijd nemen. Een bezoek aan deze mooie citadel is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt op Corsica!
Citadel van Calvi

De citadel van Calvi bezoeken?

Wilt u deze mooie citadel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: