Citadel van Corte

De citadel van Corte torent hoog uit boven het gelijknamige plaatsje in het departement Haute-Corse. Deze indrukwekkende citadel is de enige citadel in het binnenland van Corsica. Dankzij haar ligging, op een hoge rots waar de rivieren Restonica en Tavignano samenvloeien, kunt u vanuit de citadel genieten van een prachtig uitzicht over de omringende omgeving.Citadel van Corte

Geschiedenis van de citadel van Corte

De citadel van Corte werd in 1419 gebouwd in opdracht van de graaf van Corsica, Vincentello d’Istria, op een strategisch gelegen, hoge rots. Deze locatie werd al eerder in de geschiedenis als strategisch bestempeld door de Romeinen, die in 259 voor Christus het binnenland van Corsica veroverden. Zij bouwden al een fort op de locatie van het hedendaagse plaatsje Corte. De citadel van Corte werd gebouwd om namens de republiek van Genoa tegenstand te bieden namens het koninkrijk van Aragon, dat tussen 1421 en 1434 regeerde over Corsica. In de achttiende eeuw riep de Corsicaanse politicus Pascal Paoli Corte uit als hoofdstad van Corsica. Nadat het Corsicaanse leger in 1769 werd verslagen door de troepen van de Franse koning Lodewijk XV, werd de citadel van Corte versterkt. Zo werden onder meer de muren verstevigd zodat die inslagen van kanonskogels konden weerstaan. Ook werden verschillende bouwtechnieken van de bekende Franse fortenbouwer Vauban toegepast, waardoor de citadel van Corte nagenoeg iedere aanval kon weerstaan. In 1984 werd de citadel opengesteld voor bezoekers, waarna het al snel uitgroeide tot een van de meest populaire bezienswaardigheden op Corsica.

De citadel van Corte vandaag de dag

Vandaag de dag is deze bijzondere citadel een van de blikvangers in het binnenland van Corsica. Een bezoek aan deze mooie citadel is prima te combineren met een bezoekje aan de mooie historische stadskern van het plaatsje Corte. Vanuit de citadel kunt u bij mooi weer genieten van een prachtig uitzicht over de plaats Corte en haar omgeving. In de citadel is het Musee de la Corse gevestigd, waar u kunt genieten van een mooie collectie kunst. De citadel van Corte is absoluut een bezoekje waard wanneer u uw vakantie doorbrengt op Corsica!

De citadel van Corsica bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende citadel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: