De citadel van Bonifacio

De citadel van Bonifacio is gelegen op een hoge klif, en kijkt uit over de haven van Bonifacio. Deze citadel staat bekend als de oudste citadel van Corsica.

Uitzicht op de citadel vanuit de haven

Geschiedenis van de citadel van Bonifacio

De historie van de citadel van Bonifacio begint in het jaar 828 na Christus. De Toscaanse graaf Bonifacio werd door de paus aangewezen als eindverantwoordelijke voor de verdediging van Corsica. Omdat Corsica relatief dicht bij Italië ligt, is het eiland strategisch gezien van grote waarde. Het eiland diende als buffer tegen volken als de Saracenen. Graaf Bonifacio besloot om een grote citadel te bouwen, bovenop een klif nabij de huidige locatie van de stad. De citadel bood een uitzicht over zowel Corsica als over zee, zodat eventuele vijandelijke legers tijdig konden worden opgemerkt. Dankzij de citadel zou het mogelijk zijn om de hele zuidkust van Corsica te verdedigen.
Later in de geschiedenis maakte Corsica deel uit van de Republiek van Genua. In deze periode werd het buskruit uitgevonden, wat leidde tot de uitvinding van het kanon. De Genuesen besloten om de citadel te verbouwen, zodat deze ook de modernere wapens uit die tijd kon weerstaan. Tot op de dag van vandaag zou de citadel nog meerdere malen gerenoveerd worden. Van 1963 tot 1983 zou de citadel nog dienst doen als hoofdkwartier van het Franse vreemdelingenlegioen.

De citadel van Bonifacio vandaag de dag

Vandaag de dag is de citadel van Bonifacio voor iedereen toegankelijk. Het uitzicht vanaf de citadel wordt door velen het mooiste uitzicht van de Middellandse Zee genoemd. Het is echter een hele klim om bij de citadel te komen. Voor diegenen die iets minder goed te been zijn, kan dit een probleem zijn. Gelukkig rijdt er een treintje heen en weer tussen de haven van Bonifacio en de citadel, waarmee u tegen een kleine vergoeding naar de citadel gebracht kunt worden. In de citadel wemelt het van de gezellige oude straatjes en mooie terrasjes. Een bezoekje aan de citadel van Bonifacio is absoluut aan te raden. Vergeet dan vooral niet van het prachtige uitzicht te genieten!

De citadel van Bonifacio

De citadel van Bonifacio bezoeken?

Zelf deze indrukwekkende citadel bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corse-du-Sud ook interessant: