De Romeinse ruïnes van Aléria

De plaats Aléria in het departement Haute-Corse staat bekend om haar Romeinse ruïnes. De Romeinse ruïnes van Aléria staan bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op Corsica.Romeinse ruïnes van Aléria

Geschiedenis van de Romeinse ruïnes van Aléria

De oude Romeinse plaats Aléria dateert uit de zesde eeuw voor Christus. Dankzij haar ligging, aan de oostkust van Corsica tegenover de kustlijn van Italië, groeide de plaats al snel uit tot een belangrijke en welvarende stad. Mede vanwege de welvaart werd de stad door de eeuwen heen meerdere malen geplunderd door barbaren. Ook kreeg de plaats te maken met enkele uitbraken van malaria. Door deze tegenslagen ging de oorspronkelijke plaats Aléria grotendeels verloren. Dankzij verschillende archeologische opgravingen werd echter een deel van de oorspronkelijke plaats blootgelegd. Het duurde vervolgens niet lang voordat deze bijzondere locatie opengesteld werd voor bezoekers. In de afgelopen jaren zijn de Romeinse ruïnes van Aléria uitgegroeid tot een van de leukste bezienswaardigheden in het departement Haute-Corse.

De Romeinse ruïnes van Aléria vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt op Corsica is een bezoekje aan deze schitterende ruïnes bij Aléria absoluut de moeite waard. Wanneer u de ruïnes bezoekt kunt u onder meer baden, bastions, stoomruimtes en de oorspronkelijke tempel bezichtigen. Ondanks dat de gebouwen natuurlijk niet meer in tact zijn, geeft een bezoek aan deze ruïnes een goede indruk van hoe groot deze stad ooit moet zijn geweest. Wanneer u besluit om de ruïnes te bezoeken, kan een bezoekje aan het nabijgelegen Museum Jerome-Carcopino niet ontbreken. In dit museum zijn onder meer verschillende potten, munten en sculpturen te bezichtigen die bij de Romeinse ruïnes van Aléria gevonden zijn. Een bezoekje aan deze bijzondere historische locatie is absoluut aan te raden!
Romeinse ruïnes van Aléria

De Romeinse ruïnes van Aléria bezoeken?

Wilt u deze mooie ruïnes zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: