Gorges de la Restonica

Gorges de la Restonica is een mooie kloof in het departement Haute-Corse. Deze kloof staat bekend om haar vele poeltjes waar u tijdens de warme zomerdagen heerlijk af kunt koelen. Ook is Gorges de la Restonica een geliefde vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Geschiedenis van Gorges de la Restonica

De rivier Restonica ontspringt in het Lac de Melo, een hooggelegen bergmeer. In vele duizenden jaren heeft deze rivier zich door het landschap heen gesleten, waardoor de Gorges de la Restonica is ontstaan. Al vroeg in de geschiedenis werd deze kloof bekend vanwege haar schoonheid. De kloof is door de eeuwen heen altijd relatief slecht toegankelijk geweest. Hierdoor was deze kloof een goede schuilplaats voor rovers. Juist doordat deze kloof eeuwenlang vrij ontoegankelijk is geweest heeft de natuur eeuwenlang vrij spel gehad. Hierdoor staat de Gorges de la Restonica tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste natuurgebied op Corsica.

Gorges de la Restonica vandaag de dag

Vandaag de dag is dit een kloof die u echt eens gezien moet hebben wanneer u uw vakantie doorbrengt op Corsica. Of u nou van lange wandelingen door de prachtige natuur houdt, of slechts op zoek bent naar een mooie poeltje om tijdens de warme zomerdagen heerlijk af te koelen. Er loopt ook een autoroute door de kloof. Wanneer u vanuit de plaats Corte over de D623 rijdt, rijdt u zo deze mooie kloof in. Langs de weg zijn verschillende stopplaatsen te vinden, waar u vele prachtige foto’s kunt maken. Let wel op, want de D623 is slechts een smalle weg. Hoe u deze mooie kloof ook bezoekt, of dat te voet is, met de auto of op de fiets: als u een natuurliefhebber bent moet u deze bijzonder mooie kloof echt eens gezien hebben.
Gorges de la Restonica

Gorges de la Restonica bezoeken?

Wilt u deze bijzonder mooie kloof zelf verkennen en genieten van de prachtige natuur? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: