Gorges de Spelunca

Gorges de Spelunca is een prachtige kloof die ongeveer twintig kilometer ten oosten van de plaats Piana ligt, tussen de dorpen Ota en Evisa. Deze kloof staat bekend om haar adembenemende landschap en is prachtig om te voet te verkennen.Gorges de Spelunca

Geschiedenis van Gorges de Spelunca

Deze bijzondere kloof is het resultaat van een miljoenen jaren durend proces van erosie, waarbij de rivier Spelunca zich door het granieten landschap heen heeft geboord. In de loop der eeuwen vormde zich een prachtig landschap in deze kloof. In de achttiende eeuw, toen het eiland Corsica werd geregeerd door de handelsnatie Genua, zijn er twee bruggen in deze kloof gebouwd: de Zagliawas-brug en de Pianella-brug. Deze prachtige gebogen stenen bruggen zijn zorgvuldig gebouwd om een stortvloed van water door de kloof te kunnen weerstaan. Beide bruggen zijn prachtige sporen uit het verleden en mooie voorbeelden van de Genuese bouwkunst.

Gorges de Spelunca vandaag de dag

Vandaag de dag is de Gorges de Spelunca een van de meest geliefde wandelbestemmingen op Corsica. De kloof is te verkennen via een eenvoudig en goed gemarkeerd wandelpad. Dit wandelpad loopt deels langs de rivier Spelunca en deels door het bos en tussen de steile rotswanden. Erg indrukwekkend! Bovendien zijn er langs deze wandelroute verschillende zwempoelen te vinden waar jong en oud heerlijk kunnen zwemmen. Om deze mooie kloof helemaal te verkennen kunt u er voor kiezen om de wandelroute vanuit het plaatsje Evisa naar Ota te lopen. Deze wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Geen zin om te wandelen maar wel om lekker te zwemmen met het gezin? Dan kunt u er voor kiezen om de auto te parkeren aan de D124, bij de brug over de rivier. Hier zijn de mooiste zwemplekken te vinden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Corse-du-Sud is een bezoekje aan deze spectaculaire kloof meer dan de moeite waard!

Gorges de Spelunca bezoeken?

Wilt u deze mooie kloof zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corse-du-Sud ook interessant: