San Michele de Murato

San Michele de Murato is een kerk van Romaanse architectuur uit de dertiende eeuw na Christus, iets ten noorden van de plaats Murato in het noorden van Corsica. De kerk wordt door velen tot de mooiste bezienswaardigheden op Corsica gerekend. San Michele de Murato

Geschiedenis van San Michele de Murato

San Michele de Murato werd ingewijd in de dertiende eeuw na Christus, in het jaar 1280 na een bouwperiode van meer dan een eeuw. De kerk werd gebouwd in een tijd waarin de republiek Pisa een groot gedeelte van Corsica in handen had. Hierdoor werden er op verschillende locaties op Corsica kerken in de Pisaanse Romaanse stijl gebouwd. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van zowel lichte als donkere stenen. In het jaar 1284 werd de republiek Pisa verslagen in de slag van Meloria door een andere Italiaanse republiek, namelijk die van Genua. De republiek van Genua zou Corsica tot aan het jaar 1755 in handen houden. San Michele de Murato kwam deze periode ongeschonden door. De kerk werd verder uitgebreid met een vierkante klokkentoren. In de negentiende eeuw na Christus werd deze klokkentoren herbouwd en vergroot. De kerk heeft de tand des tijds goed weten te doorstaan, waardoor San Michele de Murato tot op de dag van vandaag in haar volle glorie bewonderd kan worden.

San Michele de Murato vandaag de dag

Vandaag de dag is dit bijzondere kerkje volgens velen een van de mooiste bezienswaardigheden op Corsica. De kerk, met haar opvallende Pisaans-Romaanse bouwstijl heeft wel wat weg van een soort van schaakbord. In de lijsten van de kleine ramen van de kerk zijn dieren- en plantenmotieven te herkennen. Hoewel San Michele de Murato maar een klein kerkje is, is een bezoekje aan deze bijzondere kerk meer dan de moeite waard. Wanneer u ook het interieur van de kerk met haar mooie fresco’s wenst te bezichtigen, kunt u in het stadhuis van Murato de sleutel van de deur ophalen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt op Corsica is een bezoekje aan San Michele de Murato absoluut de moeite waard.
San Michele de Murato

San Michele de Murato bezoeken?

Wilt u dit bijzondere kerkje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: