Scandola

Scandola is een groot natuurreservaat aan de westkust van Corsica, in het departement Corse-du-Sud en is in totaal 1669 hectare groot. Dit indrukwekkende natuurreservaat staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Geschiedenis van Scandola

Scandola
Het schiereiland maakt deel uit van een oud vulkanisch gebied. De rotsen in dit gebied zijn meer dan 248 miljoen jaar oud. Door de eeuwen heen is dit gebied uitgegroeid tot thuisbezis van 33 plantensoorten, waarvan er 16 beschermd zijn. Rondom de kliffen hebben zich in de loop der eeuwen vele verschillende vogelsoorten gevestigd, waaronder visarenden, slechtvalken, meeuwen en lammergieren. Aan het begin van de twintigste eeuw besloot men dat dit prachtige natuurreservaat verder beschermd moest worden, om, naast de prachtige rotsformaties, ook de vele diersoorten die hier leven beter te kunnen beschermen. Mede daarom werd het natuurreservaat in 1975 op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.

Scandola vandaag de dag

Vandaag de dag is het natuurreservaat Scandola te bezoeken voor geïnteresseerden. Een bezoekje aan Scandola geldt als één van de absolute hoogtepunten van een bezoek aan Corsica. Dit prachtige natuurgebied is alleen te bezoeken met een boottocht. De boottocht is vanuit verschillende plaatsen te maken, zoals vanuit Porto, Galeria, Calvi en Ajaccio. Tijdens deze boottocht krijgt u vele prachtige rotsformaties, mooie kliffen en bijzondere grotten te zien. Omdat het natuurreservaat Scandola vooral tijdens het hoogseizoen een zeer populaire toeristische attractie is, is het raadzaam om van te voren een plekje op de boot te reserveren. Er zijn verschillende boottochten, waarbij de duur van de tocht verschilt van een paar uur tot aan een hele dag, afhankelijk van de opstapplek. Een bezoekje aan het prachtige natuurreservaat Scandola is absoluut de moeite waard en kan eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken wanneer u uw vakantie doorbrengt op het eiland Corsica.
Scandola

Scandola bezoeken?

Wilt u dit prachtige natuurgebied zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corse-du-Sud ook interessant: