Village d’Occi

Village d’Occi is een verlaten bergdorpje vlakbij het plaatsje Lumio. Dit bergdorpje ligt op een hoge rots en biedt een prachtig uitzicht over de baai van Calvi.

Geschiedenis van Village d’Occi

Dit verlaten bergdorpje vindt haar oorsprong in de middeleeuwen. Het dorpje werd gebouwd door de gevluchte inwoners van nabijgelegen kustplaatsjes. De inwoners waren op de vlucht voor de piraten, die de kustlijn van Corsica teisterden. Het plaatsje kende haar hoogtijdagen aan het einde van de zestiende eeuw, toen hier ongeveer 150 mensen woonden. Een tekort aan water luidde het einde van dit plaatsje in. Toen de piraten geen gevaar meer vormden raakte het plaatsje dan ook verlaten doordat haar inwoners weer naar de kustlijn van Corsica trokken. In de loop der eeuwen is dit bergdorpje vervallen geraakt. Desondanks staat dit mooie verlaten dorpje bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in dit gedeelte van Corsica.

Village d’Occi vandaag de dag

Vandaag de dag kunt u dit mooie verlaten plaatsje bereiken vanuit het nabijgelegen plaatsje Lumio. Vanuit dit plaatsje kunt u in ongeveer drie kwartier naar Village d’Occi wandelen. Vergeet niet om goede wandelschoenen aan te doen, want de wandeling gaat over een bergachtig pad met rotsen en stenen. Het hoogteverschil tussen Lumio en Village d’Occi is ongeveer vierhonderd meter, wat betekent dat het een stevige wandeling is. Een goede conditie is dan ook geen overbodige luxe. Eenmaal aangekomen bij dit prachtige verlaten dorpje kunt u echter genieten van een schitterend uitzicht op de baai van Calvi. Alleen al het uitzicht maakt een wandeling naar Village d’Occi meer dan de moeite waard. Het verlaten dorpje zelf is leuk om te verkennen. Hier kunt u gerust een half uur de tijd voor nemen. Wanneer u in de omgeving van de plaats Calvi verblijft is een wandeling naar dit prachtige verlaten plaatsje absoluut de moeite waard!
Village d'Occi

Village d’Occi bezoeken?

Wilt u dit prachtige verlaten dorpje zelf bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: