Corse-du-Sud

Dit departement is een van de twee departementen van het eiland Corsica. Het andere departement is Haute-Corse. Dit departement Cligt op de zuidelijke helft van Corsica. De belangrijkste plaatsen zijn Bonifacio, Ajaccio en Sartène. Corse-du-Sud

Geschiedenis van het departement Corse-du-Sud

De geschiedenis van het departement gaat terug tot aan de prehistorie. Zo zijn er vele menhirs en andere historische beelden gevonden die er op duiden dat het eiland Corsica al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. De prehistorische nederzetting Cucuruzzu en de archeologische vindplaats Filitosa vormen hier het bewijs voor. Het departement ontstond op 1 januari 1976, toen de gebieden op het eiland Corsica opnieuw werden ingedeeld. Hierbij werd het departement geschapen uit gebieden die tot de oude provincie Liamone behoorden, de provincie die van 1893 tot aan 1811 bestond. Tot op de dag van vandaag wordt het departement Corse-du-Sud veelal opgedeeld in vier aparte gebieden: het gebied rondom Ajaccio, het gebied rondom Sartène, het gebied rondom de plaats Bonifacio en het gebied rondom het plaatsje Vico.

Corse-du-Sud vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Corse-du-Sud een geliefde vakantiebestemming voor velen. Dit komt enerzijds door de prachtige natuur, zoals bijvoorbeeld het prachtige landschap van de Calanches de Piana en het woeste, ongerepte binnenland van Corsica. Steden en dorpen als Ajaccio, Bonifacio, Sartène, Piana, Cargèse, Porto-Vecchio en Zonza zijn een bezoekje meer dan waard en met name in de grotere steden als Ajaccio en Bonifacio kunt u gerust enkele dagen verblijven zonder dat u zich hoeft te vervelen: er is namelijk genoeg te zien en te doen. Tel hier tenslotte leuke bezienswaardigheden als de archeologische vindplaats Filitosa, de indrukwekkende citadel van Bonifacio en de prehistorische nederzetting Cucuruzzu bij op, en het zal u niet verbazen dat Corse-du-Sud een ideale vakantiebestemming is voor een veelzijdige vakantie op het prachtige eiland Corsica.
Corse-du-Sud

Vakantie in Corse-du-Sud

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corse-du-Sud ook interessant: