Haute-Corse

Dit departement is een van de twee departementen van het eiland Corsica. Het andere departement is Corse-du-Sud. Het departement Haute-Corse is het noordelijke deel van het eiland Corsica, daar waar het departement Corse-du-Sud het zuidelijke gedeelte betreft. Tot de belangrijkste steden in Haute-Corse behoren onder meer plaatsen als Bastia, Calvi en Corte. Haute-Corse

Geschiedenis van het departement Haute-Corse

De geschiedenis van het departement gaat terug tot aan de prehistorie. Verschillende vondsten van prehistorische voorwerpen en ontdekkingen van menhirs over het gehele eiland bevestigen dit vermoeden. De geschiedenis van Haute-Corse is voor een aanzienlijk deel nauw verbonden met de geschiedenis van de grootste stad in dit departement, Bastia. De stad Bastia ontleedt haar naam aan een bastion dat in het jaar 1380 op deze locatie werd gebouwd door de Genuezen. Jarenlang verbleef de gouverneur van Corsica in Bastia. Toen in het jaar 1570 ook de bisschoppen zich in deze stad vestigden,werd Bastia uitgeroepen tot de hoofdstad van Corsica. In het jaar 1811 besliste Napoleon echter dat niet Bastia, maar zijn geboorteplaats Ajaccio voortaan de hoofdstad van het eiland Corsica zou zijn. Dit is vervolgens nooit meer veranderd, waardoor Ajaccio tot op de dag van vandaag de hoofdstad van het eiland Corsica is.

Haute-Corse vandaag de dag

Vandaag de dag staat het departement Haute-Corse bekend als een gebied waar genoeg te zien en te beleven is. In de eerste plaats zijn er in dit gebied verschillende leuke plaatsen om te bezoeken, zoals bijvoorbeeld Bastia, Calvi en Aléria. Ook plaatsen als Corte, de plaats die ook wel als de culturele hoofdstad van Corsica wordt gezien en Saint-Florent, een prachtig plaatsje aan de Corsicaanse kust dat tot de meest geliefde vakantiebestemmingen op heel Corsica behoort, zijn plaatsjes die meer dan de moeite waard zijn om eens met een bezoekje te vereren. Tot slot zijn ook kleine plaatsjes als Sant’Antonino en Vescovato de moeite waard. Tot slot mag een bezoekje aan de prachtige Romaanse kerk San Michele de Murato eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken. Het moge duidelijk zijn: dit departement is een prima vakantiebestemming voor een heerlijke veelzijdige vakantie op Corsica.
Haute-Corse

Vakantie in Haute-Corse

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk