Steden en dorpen op Corsica

Het eiland Corsica is een prachtige vakantiebestemming.Steden en dorpen op Corsica Op dit mooie eiland is veel te zien en te beleven. Zo zijn er onder meer veel mooie steden en dorpen op Corsica te vinden. Van steden als Ajaccio en Bastia tot aan kleinere plaatsen als Bonifacio en Porto-Vecchio. Het eiland Corsica bestaat uit de departementen Corse-du-Sud en Haute-Corse. Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen op Corsica per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste steden en dorpen op Corsica vinden. Of u nou graag kleine, charmante plaatsjes bezoekt, of liever rondwandelt in de wat grotere plaatsen: op het eiland Corsica zijn genoeg leuke plaatsen te vinden!

Steden en dorpen in Corse-du-Sud

In het departement Corse-du-Sud zijn tal van leuke plaatsen te vinden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement is een uitstapje naar Ajaccio absoluut de moeite waard. In deze mooie stad kunt u gerust een middag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Wanneer u een liefhebber bent van mooie plaatsjes zijn ook bezoekjes aan plaatsen als Cargèse, Olmeto, Piana en Sartène aan te raden!

Steden en dorpen in Haute-Corse

Ook in het departement Haute-Corse, dat de noordelijke helft van het eiland Corsica beslaat, zijn leuke steden en dorpen te vinden. Zo is een bezoekje aan de plaats Aléria met zijn Romeinse overblijfselen absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement. Ook bezoekjes aan grotere plaatsen als Bastia en Calvi zijn de moeite waard. Uw bezoek aan Calvi is niet compleet zonder de indrukwekkende citadel van Calvi gezien te hebben!