Bastia

Bastia is qua inwonersaantal de op een na grootste stad van Corsica. Alleen de stad Ajaccio heeft meer inwoners. De stad beschikt over een rijke historie, waar de Republiek van Genua een grote rol in speelt.

De haven van Bastia

Geschiedenis van Bastia

Het stadje is in de 14e eeuw gesticht door de Genuezen. Oorspronkelijk diende het stadje als haven van het nabijgelegen dorp Cardo. Het dorp Cardo was wat hoger gelegen, en met het oog op de handel was er in de nabije omgeving een haven nodig. Uiteindelijk werd er besloten om een haven te bouwen, op de locatie van het huidige Bastia. De Genuezen kozen voor deze locatie, omdat de haven zo niet te ver van het Italiaanse vasteland zou liggen. Bovendien zou het eiland Elba goed bereikbaar zijn vanaf de gekozen locatie. Naar mate de handel toenam, groeide de haven gestaag door. Al snel werd de haven belangrijker dan het nabijgelegen dorp Cardo. In de haven werd een citadel gebouwd. Vanaf dit moment werd de haven Bastiglia genoemd. Deze naam veranderde later in Bastia. De stad groeide uit tot een van de belangrijkste steden van Corsica, en zou tot 1791 de hoofdstad zijn van het eiland.

Bastia vandaag de dag

Vandaag de dag is deze stad een van de gezelligste steden van Corsica. De combinatie van het heerlijke klimaat, en de gezellige binnenstad maken van Bastia een populaire vakantiebestemming. In de oude binnenstad zijn onder meer gezellige pleintjes te vinden, met talloze winkels en restaurants. Ook de oude haven van de stad is de moeite waard om te bezoeken. Hier staat ook de middeleeuwse citadel, welke oorspronkelijk gebouwd was ter bescherming tegen piraten. Ook het nabijgelegen dorp Cardo is de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Net buiten de stad zijn talloze wandelingen mogelijk in de nabijgelegen bossen. Op de nabijgelegen stranden kunt u zich heerlijk ontspannen. Bastia heeft voor ieder wat wils, en is de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie op Corsica!

De citadel van Bastia

Bastia bezoeken?

Zelf dit mooie plaatsje verkennen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk