Calenzana

Calenzana is een schitterend plaatsje in het departement Haute-Corse.Calenzana Het dorpje ligt aan de voet van enkele van de hoogste bergen van Corsica. Dit plaatsje is dan ook een ideale uitvalsbasis voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Geschiedenis van Calenzana

Het plaatsje Calenzana kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot aan de Prehistorie. Zo zijn er rondom het plaatsje verschillende menhirs gevonden. Hieruit blijkt dat de omgeving van dit plaatsje al zeer vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Het plaatsje zelf werd voor het eerst genoemd in een historisch document dat dateert uit de middeleeuwen. Het plaatsje werd genoemd als een van de verschillende plaatsjes langs de zogenaamde Balagne. Dit is de benaming voor de vruchtbare kuststrook in het noordwesten van Corsica. Halverwege de achttiende eeuw vormde het plaatsje het strijdtoneel voor een bloedige veldslag. Rondom deze periode probeerde de Corsicaanse onafhankelijkheidsbeweging de Genuezen te verdrijven. Deze slag zou de geschiedenisboeken in gaan als de Slag van Calenzana, waarbij de Corsicaanse onafhankelijkheidsstrijders een overwinning boekten.

Calenzana vandaag de dag

Ondanks zijn turbulente geschiedenis heeft dit mooie plaatsje door de eeuwen heen zijn authentieke karakter weten te behouden. Het plaatsje is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust twee uurtjes de tijd nemen. Uw bezoek aan dit mooie plaatsje is niet compleet zonder de mooie Église Saint-Blaise de Calenzana gezien te hebben. Deze mooie kerk staat bekend om zijn indrukwekkende fresco’s. Tot slot ligt dit mooie plaatsje aan het begin van de GR20, ook wel bekend als Fra li Monti. Dit is een bijzonder mooie wandelroute via welke u de prachtige natuur van het eiland Corsica kunt verkennen!

Calenzana bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje in het departement Haute-Corse zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: