Calvi

Calvi ligt in het departement Haute-Corse, aan de noordwestkust van Corsica. Calvi staat onder de kenners bekend als een van de mooiste plaatsen op het eiland.Calvi

Geschiedenis van Calvi

Rondom de baai van het plaatsje zijn sporen gevonden die er op duiden dat het gebied al voor 2500 jaar voor Christus bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er meerdere voorwerpen gevonden aan de kustlijn, maar ook in het binnenland die er op duiden dat deze locatie al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Met de opkomst van het Romeinse Rijk maakte ook dit bijzondere plaatsje een periode van groei door. Mede dankzij de toename van de overzeese handel en vanwege haar strategische ligging, bood de plaats onderdak voor de verschillende koopvaardijvloten. Mede dankzij de inkomsten vanuit de handel maakte de plaats een periode van bloei door. Ook later in de geschiedenis, na de val van het Romeinse Rijk, bleef Calvi een belangrijke en strategische plaats. Daarom werd in de dertiende eeuw begonnen met de bouw van een indrukwekkende citadel, die tot op de dag van vandaag boven de plaats uit torent. Vanwege haar strategische ligging vormde Calvi meerdere malen in de geschiedenis het toneel van veldslagen. Een van de bekendste slagen vond plaats in de maanden juli en augustus van het jaar 1794, toen de Britse troepen onder leiding van admiraal Nelson de stad veroverden op Franse revolutionaire troepen. Ondanks haar gewelddadige geschiedenis kon dit plaatsje uitgroeien tot een van de mooiste plaatsen op het eiland Corsica.

Calvi vandaag de dag

Vandaag de dag is dit plaatsje een zeer geliefde vakantiebestemming. Er is dan ook genoeg te zien en te beleven in deze mooie plaats. Evenals andere plaatsen op het eiland, zoals Bonifacio, Bastia en Ajaccio, is ook dit plaatsje verdeeld in een beneden- en een bovenstad. De bovenstad, bij de citadel van Calvi, ligt in het noordoosten van de stad. In het oude stadscentrum kunt u gerust een middag doorbrengen. Zo kunt u heerlijk winkelen op de Rue de Clemenceau met al haar winkeltjes en kunt u aan de kade op een van de vele terrasjes genieten van een heerlijk drankje. Calvi is een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie op Corsica.
Calvi

Calvi bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: