Cargèse

Cargèse is een klein plaatsje aan de westkust van Corsica, in het departement Corse-du-Sud. Het plaatsje is bekend vanwege haar twee negentiende-eeuwse kerken: een Griekse- en een Rooms-katholieke kerk.Cargèse

Geschiedenis van Cargèse

De geschiedenis van het plaatsje begint in de zeventiende eeuw na Christus, toen er een grootschalige emigratie plaatsvond vanuit Griekenland. De Grieken wilden ontsnappen aan zowel de alsmaar groter wordende Ottomaanse invloedssferen en de toenemende gewelddadige uitbarstingen tussen verschillende bevolkingsgroepen. Na onderhandeling met de Republiek Genoa, waartoe Corsica destijds behoorde, kregen de Grieken toestemming zich aan de westkust van Corsica te vestigen. De Grieken vestigden zich in de omgeving van het huidige plaatsje en zorgden er onder meer voor dat verschillende plaatsjes in de omgeving weer opbloeiden nadat zij eerder nagenoeg verlaten waren door de vorige bewoners. In de achttiende eeuw na Christus besloot gouverneur Marbeuf om een dorp te bouwen voor de Grieken. Dit plaatsje kreeg de naam Cargèse. De bouw van het plaatsje werd volledig gefinancierd door de Franse kroon. Door de eeuwen heen ontstonden er verschillende spanningen tussen de Grieken en de Corsicanen, die de Grieken als ongewenst beschouwden. De bouw van het plaatsje was dan ook deels bedoeld om beide bevolkingsgroepen van elkaar te scheiden. Na verloop van tijd begonnen de grenzen tussen beide bevolkingsgroepen steeds meer te vervagen, waardoor dit prachtige plaatsje vandaag de dag bekend staat als een van de mooiste kleine plaatsjes aan de Corsicaanse westkust.

Cargèse vandaag de dag

Vandaag de dag is Cargèse een geliefde vakantiebestemming. In het prachtige plaatsje staan twee kleine kerken tegenover elkaar, een Rooms-katholieke en een Grieks-orthodoxe kerk. Het feit dat beide kerkjes nagenoeg recht tegenover elkaar staan, doen herinneren aan het Griekse verleden van het plaatsje. Cargèse is een ideale uitvalsbasis voor bezoeken aan onder meer de wereldberoemde Calanches de Piana en uitstapjes in het Coriscaanse binnenland. Dit prachtige kleine plaatsje met haar bijzondere geschiedenis moet u echt eens bezocht hebben.
Cargèse

Cargèse bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corse-du-Sud ook interessant: