Lama

Lama is een mooi historisch plaatsje in het departement Haute-Corse, op het eiland Corsica. Het plaatsje ligt ongeveer dertig kilometer ten zuidoosten van de kustplaats L’Île-Rousse en behoort volgens de kenners tot de allermooiste dorpjes op het eiland.

Geschiedenis van Lama

De aanwezigheid van het plaatsje Lama werd voor het eerst benoemd in een historisch document dat dateert uit het jaar 1206 na Christus. Het plaatsje kende haar hoogtijdagen aan het begin van de zeventiende eeuw. Het eiland Corsica was bezet door de koloniale macht van Genua. Men besloot om olijfboomgaarden aan te leggen in de streek rondom Lama. Meer dan drie eeuwen lang zou het plaatsje profiteren van de olijfoogst en de productie van olijfolie. De olijfboomgaarden rondom het plaatsje zouden al snel uitgroeien tot een van de belangrijkste gaarden in heel Frankrijk, waardoor het plaatsje veel rijkdom vergaarde. In 1971 werd een groot gedeelte van de eeuwenoude olijfboomgaarden verwoest door een uitslaande brand. Ondanks deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van het plaatsje, staat dit charmante plaatsje tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste dorpjes op Corsica.

Lama vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt op het eiland Corsica is een bezoekje aan dit mooie plaatsje meer dan de moeite waard. Dankzij haar ligging op een heuvel kunt u vanuit het plaatsje genieten van een mooi uitzicht over de omgeving. Het plaatsje is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreide wandeling kunt u gerust twee uurtjes de tijd nemen. Wanneer u dit leuke plaatsje bezoekt kan een bezoekje aan haar mooie kerkje niet ontbreken. Ieder jaar wordt er in juli het Europese Film Festival georganiseerd, het zogenaamde Lama Festival du Film. Uw bezoekje aan dit mooie plaatsje is niet compleet zonder een fles olijfolie aangeschaft te hebben. Aan het pleintje bij haar kerk kunt u een fles van deze heerlijke olijfolie aanschaffen.
Lama

Lama bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken tijdens uw vakantie op Corsica? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: