L’Île-Rousse

L’Île-Rousse is een mooi plaatsje in het departement Haute-Corse. Het plaatsje dankt haar naam aan de rode rotsen die bij het plaatsje liggen. De plaats ligt ongeveer 24 kilometer ten noordoosten van de plaats Calvi en is een geliefde vakantiebestemming.L'Île-Rousse

Geschiedenis van L’Île-Rousse

Het gebied rondom het hedendaagse plaatsje werd al zeer vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo is uit verschillende archeologische onderzoeken gebleken dat de omgeving van L’Île-Rousse al 3000 jaar voor Christus bewoond is geweest. Voordat de Romeinen deze streek veroverden bevond zich hier een klein handelsplaatsje, Agilla genaamd. Nadat de Romeinen zich op Corsica vestigden werd de naam van het plaatsje veranderd in Rubico Rocega, wat rode rots betekent. In de eeuwen na de val van het Romeinse Rijk kreeg het plaatsje, dat inmiddels al nagenoeg verlaten was, veelvuldig te maken met plunderende piraten. In de achttiende eeuw besloot men dat er, naast de haven van Calvi, nog een haven nodig was in het noorden van Corsica. Hierop stichtte Pasquale Paoli, leider van de Corsicaanse onafhankelijkheidsbeweging, het plaatsje L’Île-Rousse in het jaar 1765. Dankzij de inkomsten vanuit de overzeese handel groeide het plaatsje al snel uit tot een van de belangrijkste plaatsjes in het departement Haute-Corse.

L’Île-Rousse vandaag de dag

Vandaag de dag staat L’Île-Rousse bekend als een van de leukste plaatsjes in het noordelijke gedeelte van Corsica. Deze badplaats is geliefd vanwege haar prachtige zandstranden, haar mooie geplaveide straatjes en haar Paoliplein, dat middenin de plaats gelegen is. Wanneer u in de omgeving van dit leuke plaatsje verblijft, is een bezoekje aan haar overdekte markthal uit de negentiende eeuw absoluut de moeite waard. Voor een wandeling door de prachtige oude stadskern kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt op Corsica is een bezoek aan dit mooie plaatsje met haar fijne stranden absoluut de moeite waard!
L'Île-Rousse

L’Île-Rousse bezoeken?

Wilt u dit mooie badplaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk