Nonza

Nonza is een prachtig plaatsje in het departement Haute-Corse en ligt bovenop een hoge rots. Het plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsjes op het schiereiland Cap Corse.

Geschiedenis van Nonza

Bovenop de rots waar het plaatsje Nonza op ligt, zijn sporen gevonden die er op duiden dat deze locatie al in de prehistorie bewoond werd. De Romeinen bouwden hier een versterkt kamp, dat de naam Castrum Nuntiae kreeg. Hier is de hedendaagse naam van het plaatsje aan ontleent. Vanaf de rots kon men bijvoorbeeld piraten al van ver aan zien komen, wat deze plaats van onschatbare strategische waarde maakte. De eerste vermeldingen van een dorpje op de rots dateren uit het jaar 1109 na Christus. Het plaatsje zou zijn ontstaan rondom een kasteel dat in de vijftiende eeuw werd verwoest door de Genuezen. Ondanks verschillende invallen van piraten en de uitbraak van een pestepidemie aan het einde van de zestiende eeuw, staat dit bijzondere plaatsje tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsjes in het noorden van Corsica.

Nonza vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt op het eiland Corsica is een uitstapje naar dit schilderachtige plaatsje meer dan de moeite waard. Vanuit het plaatsje kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de zee. Er is veel te zien en te beleven in dit plaatsje. Zo is bijvoorbeeld de Torra di Nonza, een prachtige Genuese verdedigingstoren uit de zestiende eeuw, meer dan de moeite waard om te bezichtigen. Ook haar kerk, gewijd aan de heilige Sainte-Julie, is leuk om te bezoeken. Deze kerk staat bekend om haar prachtige beschilderde plafond. Voor een uitgebreid bezoek aan dit plaatsje kunt u gerust een middagje de tijd nemen!

Nonza bezoeken?

Wilt u dit schitterende plaatsje op haar hoge rots zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk