Olmeto

Olmeto is een prachtig klein plaatsje in het departement Corse-du-Sud, op het eiland Corsica. Het plaatsje ligt ongeveer zestig kilometer ten zuiden van de grotere plaats Ajaccio en staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in dit gebied. Het plaatsje ligt tegen een berg aan en vanuit het plaatsje kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving.

Geschiedenis van Olmeto

Bij het plaatsje Olmeto ligt het zogenaamde Castellu di Cuntorba. Dit zijn overblijfselen van een versterkt plaatsje dat dateert uit de Bronstijd. Niet ver van het plaatsje ligt ook Filitosa, een van de meest uitgebreide archeologische vindplaatsen op Corsica. Het is dan ook duidelijk dat de omgeving van het plaatsje Olmeto al zeer vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Het plaatsje zelf is waarschijnlijk ontstaan nadat er in de negende eeuw een Romaanse kerk werd gebouwd. Vanaf de vijftiende eeuw werd de kustlijn van Corsica veelvuldig geteisterd door piraten. Zo kreeg ook dit plaatsje te maken met invallen. Het is dan ook niet voor niets dat veel inwoners het plaatsje ontvluchtten, om zich elders meer in het binnenland van Corsica te vestigen. Ondanks zijn turbulente geschiedenis staat het plaatsje Olmeto tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsjes in deze streek.

Olmeto vandaag de dag

Wanneer u een liefhebber bent van kleine, charmante plaatsjes en u uw vakantie doorbrengt op Corsica, is dit plaatsje absoluut de moeite waard om te bezoeken. Voor een uitgebreid bezoek aan dit plaatsje kunt u enkele uurtjes de tijd nemen. Naast een wandeling door de mooie straatjes van dit plaatsje is het ook aan te raden om de mooie kerk uit de negende eeuw te bezichtigen. Tot slot kunt u dankzij de ligging van dit plaatsje tijdens de mooie zomerdagen genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving!
Olmeto

Olmeto bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje in het departement Corse-du-Sud op Corsica zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corse-du-Sud ook interessant: