Piana

Piana is een mooi plaatsje aan de westkust van Corsica. Het plaatsje is met name bekend vanwege de Calanches, een prachtig natuurgebied dat vlakbij het plaatsje ligt. Piana

Geschiedenis van Piana

Op Corsica zijn vele sporen zijn gevonden die bewijzen dat het eiland al in de Prehistorie bewoond is geweest, zoals menhirs, dolmens en andere oude voorwerpen. Toch begint de geschiedenis van dit plaatsje pas echt in de middeleeuwen. Piana was een van de vele dorpjes aan de westkust van Corsica. De kustlijn van Corsica werd omstreeks de zestiende eeuw na Christus echter geteisterd door invallen van Moorse piraten, die vele plaatsjes aan de kust plunderden. Uit angst voor de piraten vluchtten de inwoners van het plaatsje het binnenland in, net zoals de inwoners van vele andere plaatsjes aan de kust. Het plaatsje werd, niet veel later, door de Moorse piraten geplunderd. In tegenstelling tot vele andere kustplaatsjes, werd dit plaatsje rond het jaar 1700 na Christus weer volledig herbouwd. Hierdoor kon het plaatsje uitgroeien tot een van de mooiste plaatsjes aan de westkust van Corsica, dat vandaag de dag bekend staat als een geliefde vakantiebestemming van velen.

Piana vandaag de dag

Hoewel dit plaatsje voornamelijk bekend is vanwege het natuurschoon van de schitterende Calanches de Piana vlak bij het plaatsje, is het plaatsje zelf ook erg leuk om te bezoeken. Ondanks het feit dat dit plaatsje na de plunderingen door de Moorse piraten weer volledig herbouwd moest worden, heeft het haar oorspronkelijke, historische karakter goed weten te behouden. Mede dankzij haar mooie oude straatjes en gebouwen is een wandeling door het plaatsje een waar genot. Ook zijn er verschillende boetieken, restaurants en barretjes te vinden, waardoor dit plaatsje een prima vakantiebestemming is. Bovendien zijn vele mooie bezienswaardigheden zoals de eerder genoemde Calanches de Piana en andere mooie plaatsjes goed bereikbaar. Piana is een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie op Corsica!
Piana

Piana bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corse-du-Sud ook interessant: