Porto-Vecchio

Porto-Vecchio is een prachtig plaatsje gelegen in het departement Corse-du-Sud, op het eiland Corsica. Deze plaats wordt ook wel de ‘stad van zout’ genoemd, en is, na Ajaccio en Bastia de grootste stad op Corsica.

Porto-Vecchio

Geschiedenis van Porto Vecchio

Over de oorsprong van dit leuke plaatsje aan de Corsicaanse kust is niet veel bekend. Aangenomen wordt dat de Toreanen, een volk dat ook op andere delen van het eiland Corsica een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis, de eerste bewoners zijn geweest van het gebied rondom het huidige plaatsje. Ook zijn er sporen gevonden die duiden op de aanwezigheid van de Grieken, die hier waarschijnlijk een kolonie hebben gehad. In de 15e en 16e eeuw na Christus bouwen de Genuezen hier een fort, om zo de kuststrook te beschermen tegen de talrijke invallen van piraten en barbaren. De constante dreiging van Turkse piraten, en door een uitbraak van malaria werd de stad echter meerdere malen verlaten, waardoor Porto-Vecchio steeds minder belangrijk werd. Met name de uitbraak van malaria zou volgens onderzoekers de reden zijn geweest dat deze plaats nooit is uitgegroeid tot een stad van het formaat van Bonifacio of Ajaccio. Ondanks het feit dat dit stadje nooit tot volledige wasdom is gekomen, staat het bekend als een typisch Corsicaans plaatsje.

Porto-Vecchio vandaag de dag

Vandaag de dag is Porto-Vecchio een gezellig plaatsje gelegen aan de kust van Corsica. Hier kunt u gerust een middag doorbrengen, terwijl u de oude, authentieke gebouwen kunt bewonderen. Op een van de gezellige terrasjes kunt u heerlijk tot rust komen met een koel drankje. Deze plaats mag dan wel een kleiner plaatsje zijn dan andere plaatsen op Corsica zoals Bonifacio en Ajaccio, maar desondanks is dit plaatsje absoluut een bezoekje waard. Porto-Vecchio is namelijk een erg gezellig plaatsje, waar u kunt genieten van de typisch Corsicaanse sfeer!

Porto-Vecchio

Porto-Vecchio bezoeken?

Zelf dit leuke plaatsje verkennen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corse-du-Sud ook interessant: