Saint-Florent

Saint-Florent is een plaatsje gelegen in het departement Haute-Corse op Corsica. Het is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen op het hele eiland.Saint-Florent

Geschiedenis van Saint-Florent

Al in de veertiende eeuw na Christus bouwden de Genuezen een citadel op de locatie van het plaatsje. Deze citadel was een van de allereerste strategische locaties die door de Genuezen op Corsica werden gebouwd. In de zestiende eeuw na Christus stichtten de Genuezen het plaatsje Nebbio, het latere Saint-Florent, in de nabijheid van deze citadel. Het plaatsje had als doel om als thuishaven te dienen voor de Genuese troepen die de Corsicaanse vrijheidsstrijders bevochten. Verschillende plaatsjes in de omgeving van het huidige Saint-Florent boden onderdak aan de vrijheidsstrijders, die niets moesten hebben van de Genuezen, die in hun ogen niets meer waren dan bezetters van het eiland. Later in de geschiedenis gebruikten de Fransen het plaatsje om huurlingen en kolonisten te ontschepen, die de oorspronkelijke bevolking van Corsica moesten onderdrukken en de greep van de Franse kroon op het eiland moesten verstevigen. Sinds 1789 behoort het plaatsje officieel tot het Koninkrijk van Frankrijk.

Saint-Florent vandaag de dag

Vandaag de dag is dit plaatsje een van de meest geliefde vakantiebestemmingen onder de vakantiegangers die Corsica als vakantiebestemming hebben. Dit heeft onder meer te maken met de schilderachtige ligging van dit mooie dorpje, bovenop een uitstekende rotspiek aan het water. Veel toeristen komen naar Saint-Florent voor het onderwatervissen. In de buurt van het plaatsje zijn bovendien verschillende strandjes te vinden, waar het heerlijk vertoeven is. Vanwege de populariteit van het plaatsje wordt dit plaatsje ook wel het Saint-Tropez van Corsica genoemd. Er zijn verschillende bars, uitstekende visrestaurants te vinden in het oude centrum van het plaatsje. Saint-Florent is een ideale vakantiebestemming en is een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie op het eiland Corsica!
Saint-Florent

Saint-Florent bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: